Corriere della Sera: Εύσημα στην Ελλάδα για τους «τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα»

Corriere della Sera: Εύσημα στην Ελλάδα για τους «τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα» Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
5

«Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα;» διερωτάται σε άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Αμέσως μετά, υπογραμμίζει ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορωνοϊού. Όπως γράφει, «ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός» και «αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη». Η Corriere προσθέτει ότι η χώρα μας δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις, με μια λύση «α λα ιταλικά».

«Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει απ' τους Άγιους Τόπους. «Αλλά - τονίζει η εφημερίδα του Μιλάνου - τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση».

«Κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», καταλήγει η Corriere della Sera. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όσο κι αν είναι σωστό το ό,τι η Αθήνα είναι σαφώς πιο πυκνοκατοικημένη από άλλες πόλεις αυτήν τη μη τουριστική περίοδο, η Corriera δεν παύει να παραγνωρίζει πως ενώ οι Βορειοευρωπαίοι συνωστίζονται στο εσωτερικό των διάφορων λ.χ. παμπ, μπιστρό, καφέ, οι Έλληνες ..συνωστιζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους παρόμοιων καταστημάτων.Επίσης, ακόμη και στη χρήση των ΜΜΜ, που παίζουν τεράστιο ρόλο στη μετάδοση των ιώσεων, υπάρχει τεράστια διαφορά: Αν και λ.χ. το μετρό της Αθήνας είναι σχετικά κοντά ως προς τον αριθμό των επιβατών, σ’ αυτό της Ρώμης και της Βουδαπέστης, υπολείπεται σημαντικά από τα αντίστοιχα του Μιλάνο, της Βαρκελώνης, του Μονάχου, της Πράγας, της Βιέννης, του Βερολίνου, της Μαδρίτης (δυόμιση φορές μεγαλύτερος φόρτος), του Λονδίνου, του Παρισιού (εξαπλάσιος φόρτος) και της Μόσχας.Επίσης, στην Ελλάδα ο αριθμός των ηλικιωμένων σε ιδρύματα όπως γηροκομεία δεν συγκρίνεται με αυτόν άλλων χωρών όπως π.χ. της Γαλλίας ή περιοχών όπως στη Βόρεια Ιταλία.Σε κάθε περίπτωση, το πόσο καλά τα πάει η Ελλάδα, είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από αρμόδιους λ.χ. κοινωνιολόγους, ενώ σαφή εικόνα θα έχουμε όταν ολοκληρωθεί το φαινόμενο.