Corriere della Sera: Εύσημα στην Ελλάδα για τους «τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα»

Corriere della Sera: Εύσημα στην Ελλάδα για τους «τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα» Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
5

«Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα;» διερωτάται σε άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Αμέσως μετά, υπογραμμίζει ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορωνοϊού. Όπως γράφει, «ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός» και «αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη». Η Corriere προσθέτει ότι η χώρα μας δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις, με μια λύση «α λα ιταλικά».

«Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει απ' τους Άγιους Τόπους. «Αλλά - τονίζει η εφημερίδα του Μιλάνου - τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση».

«Κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», καταλήγει η Corriere della Sera. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM
Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Διεθνή / Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Μια κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα της Κορνουάλης αποκάλυψε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών που μετέφερε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στη Βρετανία μέσω θαλάσσιων «παραδόσεων»
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε από τις 9 Απριλίου, όταν ανεστάλη ο συντελεστής 20% που είχε ανακοινωθεί μία εβδομάδα πριν και επιβλήθηκε ένας πρόσθετος οριζόντιος δασμός 10%, η διαφορά είναι μικρή, καθώς στον συντελεστή 15% θα ενσωματωθούν και οι προϋπάρχοντες δασμοί
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Το παλαιότερο και μεγαλύτερο gay nightclub κλείνει λόγω πτώχευσης

Διεθνή / SchwuZ: Το μεγαλύτερο γκέι nightclub της Γερμανίας κήρυξε πτώχευση έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας

Τον Μάιο, το κλαμπ περιόρισε το ωράριο λειτουργίας του, απέλυσε προσωπικό και ζήτησε τη βοήθεια των τακτικών επισκεπτών του για να καλύψει το συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό έλλειμμα
LIFO NEWSROOM
Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Διεθνή / Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Το μπουκάλι, που ήταν κρυμμένο σε μια κοιλότητα στον τοίχο του φάρου του Cape Bruny, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο, περιείχε ένα γράμμα που είχε γραφτεί το 1903 από έναν επιθεωρητή φάρων της Τασμανίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όσο κι αν είναι σωστό το ό,τι η Αθήνα είναι σαφώς πιο πυκνοκατοικημένη από άλλες πόλεις αυτήν τη μη τουριστική περίοδο, η Corriera δεν παύει να παραγνωρίζει πως ενώ οι Βορειοευρωπαίοι συνωστίζονται στο εσωτερικό των διάφορων λ.χ. παμπ, μπιστρό, καφέ, οι Έλληνες ..συνωστιζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους παρόμοιων καταστημάτων.Επίσης, ακόμη και στη χρήση των ΜΜΜ, που παίζουν τεράστιο ρόλο στη μετάδοση των ιώσεων, υπάρχει τεράστια διαφορά: Αν και λ.χ. το μετρό της Αθήνας είναι σχετικά κοντά ως προς τον αριθμό των επιβατών, σ’ αυτό της Ρώμης και της Βουδαπέστης, υπολείπεται σημαντικά από τα αντίστοιχα του Μιλάνο, της Βαρκελώνης, του Μονάχου, της Πράγας, της Βιέννης, του Βερολίνου, της Μαδρίτης (δυόμιση φορές μεγαλύτερος φόρτος), του Λονδίνου, του Παρισιού (εξαπλάσιος φόρτος) και της Μόσχας.Επίσης, στην Ελλάδα ο αριθμός των ηλικιωμένων σε ιδρύματα όπως γηροκομεία δεν συγκρίνεται με αυτόν άλλων χωρών όπως π.χ. της Γαλλίας ή περιοχών όπως στη Βόρεια Ιταλία.Σε κάθε περίπτωση, το πόσο καλά τα πάει η Ελλάδα, είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από αρμόδιους λ.χ. κοινωνιολόγους, ενώ σαφή εικόνα θα έχουμε όταν ολοκληρωθεί το φαινόμενο.