Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον βελτιώνεται

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον βελτιώνεται Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά η κατάστασή του βελτιώνεται και ανακάθεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.

Ο Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «συζητά εξαιρετικά» με το ιατρικό προσωπικό, ενημερώνοντας για την κατάσταση του Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης. Στο μεταξύ, στη Βρετανία καταγράφηκαν 936 θάνατοι από τον κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο St Thomas από το βράδυ της Κυριακής, όταν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του εξαιτίας των επίμονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού που είχε. Μία ημέρα αργότερα, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, επειδή επιδεινώθηκε η κατάστασή του. Σε κυβερνητική ενημέρωση νωρίτερα σήμερα είχε αναφερθεί ότι ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

Ο Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. «Τα τελευταία νέα από το νοσοκομείο είναι πως ο πρωθυπουργός παραμένει στην εντατική, όπου η κατάστασή του βελτιώνεται», συμπλήρωσε ο Σουνάκ. «Μπορώ επίσης να σας πω ότι ανακάθεται στο κρεβάτι και συζητά εξαιρετικά με την κλινική ομάδα. Ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνο συνάδελφός μου και αφεντικό μου, αλλά και φίλος μου και οι σκέψεις μου είναι με εκείνον και την οικογένειά του», δήλωσε ακόμη.

 

«Κανένας δεν είναι υπεράνθρωπος»

Ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για το αν ο Τζόνσον έλαβε επαρκή ιατρική στήριξη όταν ήταν αδιάθετος και πως αν είναι αλήθεια πως του είπαν να πάει στο νοσοκομείο έπειτα από βιντεοκλήση με τον γιατρό του την Κυριακή.

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έλαβε εξαιρετική φροντίδα και συμβουλή σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι προσπαθούμε το καλύτερο, κανένας από εμάς δεν είναι υπεράνθρωπος, ούτε έχει ανοσία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Και αυτό κάνει αυτό το πράγμα τρομερό», απάντησε ο Σουνάκ.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι πολιτικοί και αξιωματούχοι κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να ακολουθήσουν τις οδηγίες, απαντώντας στην ανησυχία ότι μεγάλος αριθμός εκείνων που εργάζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχουν μολυνθεί.

Ο Σουνάκ επέμεινε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί καλά. «Υπάρχει καλή ενημέρωση για την κατάσταση του πρωθυπουργού και πολλοί από αυτούς που έλειπαν τώρα επιστρέφουν στη δουλειά. Όμως, είτε οι άνθρωποι είναι μακριά, κρατούν τις αποστάσεις ή βρίσκονται στο ίδιο μέρος, η δουλειά της κυβέρνησης κινείται σωστά», ανέφερε σχετικά.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM