Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον βελτιώνεται

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον βελτιώνεται Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά η κατάστασή του βελτιώνεται και ανακάθεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.

Ο Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «συζητά εξαιρετικά» με το ιατρικό προσωπικό, ενημερώνοντας για την κατάσταση του Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης. Στο μεταξύ, στη Βρετανία καταγράφηκαν 936 θάνατοι από τον κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο St Thomas από το βράδυ της Κυριακής, όταν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του εξαιτίας των επίμονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού που είχε. Μία ημέρα αργότερα, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, επειδή επιδεινώθηκε η κατάστασή του. Σε κυβερνητική ενημέρωση νωρίτερα σήμερα είχε αναφερθεί ότι ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

Ο Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. «Τα τελευταία νέα από το νοσοκομείο είναι πως ο πρωθυπουργός παραμένει στην εντατική, όπου η κατάστασή του βελτιώνεται», συμπλήρωσε ο Σουνάκ. «Μπορώ επίσης να σας πω ότι ανακάθεται στο κρεβάτι και συζητά εξαιρετικά με την κλινική ομάδα. Ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνο συνάδελφός μου και αφεντικό μου, αλλά και φίλος μου και οι σκέψεις μου είναι με εκείνον και την οικογένειά του», δήλωσε ακόμη.

 

«Κανένας δεν είναι υπεράνθρωπος»

Ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για το αν ο Τζόνσον έλαβε επαρκή ιατρική στήριξη όταν ήταν αδιάθετος και πως αν είναι αλήθεια πως του είπαν να πάει στο νοσοκομείο έπειτα από βιντεοκλήση με τον γιατρό του την Κυριακή.

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έλαβε εξαιρετική φροντίδα και συμβουλή σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι προσπαθούμε το καλύτερο, κανένας από εμάς δεν είναι υπεράνθρωπος, ούτε έχει ανοσία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Και αυτό κάνει αυτό το πράγμα τρομερό», απάντησε ο Σουνάκ.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι πολιτικοί και αξιωματούχοι κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να ακολουθήσουν τις οδηγίες, απαντώντας στην ανησυχία ότι μεγάλος αριθμός εκείνων που εργάζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχουν μολυνθεί.

Ο Σουνάκ επέμεινε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί καλά. «Υπάρχει καλή ενημέρωση για την κατάσταση του πρωθυπουργού και πολλοί από αυτούς που έλειπαν τώρα επιστρέφουν στη δουλειά. Όμως, είτε οι άνθρωποι είναι μακριά, κρατούν τις αποστάσεις ή βρίσκονται στο ίδιο μέρος, η δουλειά της κυβέρνησης κινείται σωστά», ανέφερε σχετικά.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM