Σεισμός

Κορωνοϊός: Η Lufthansa καθηλώνει τον στόλο της θυγατρικής Germanwings

Κορωνοϊός: Η Lufthansa καθηλώνει τον στόλο της θυγατρικής Germanwings Facebook Twitter
EPA
0

Την λειτουργία της θυγατρικής της, Germanwings, αναστέλλει η γερμανική Lufthansa, ως συνέπεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Lufthansa θα ακινητοποιήσει κι άλλα αεροσκάφη θυγατρικών της. Σύμφωνα με την Deutsche Welle 700 από τα 763 αεροσκάφη της Lufthansa είναι καθηλωμένα στο έδαφος, ενώ, πλέον πραγματοποιείται μόνο το 5% των πτήσεων. 

Σημειώνεται ότι η Lufthansa είχε ανακοινώσει πτώση καθαρών κερδών και δεν προέβη σε προβλέψεις για την κερδοφορία του 2020.

Αίτημα για κρατική βοήθεια στη θυγατρική Austrian Airlines

Συζητήσεις, για την παροχή κρατικής βοήθειας, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού, έχουν αρχίσει ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστρίας και στην Austrian Airlines (AUA), που στην ουσία δεν είναι παρά μία θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Lufthansa. Πάντως, εκπρόσωπος της AUA στη Βιέννη, διέψευδε απόψε προηγούμενη είδηση του αμερικάνικου πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, ότι το ύψος της κρατικής βοήθειας ανέρχεται σε 500 και πλέον εκατομμύρια ευρώ και αφορά, μεταξύ άλλων, μισθούς και αναβολές φόρων.

Σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο εκπρόσωπος, διαψεύδοντας το αναφερόμενο ποσό, τόνισε πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη στην αρχή τους, ενώ, σύμφωνα με άλλες, αποψινές πληροφορίες, για το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών δεν τίθεται θέμα μίας άμεσης κρατικής συμμετοχής στις αυστριακές αερογραμμές.

Οι πληροφορίες φέρουν τις συνομιλίες να έχουν αρχίσει να διεξάγονται ανάμεσα στην αυστριακή κυβέρνηση, την ιδιοκτήτρια, μητρική εταιρεία Lufthansa και τους κοινωνικούς εταίρους, και να έχουν ως αντικείμενό τους σειρά αλλαγών, που περιλαμβάνουν μία μείωση του στόλου της AUA και μία δραστική αναδιάρθρωσή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ