Την λειτουργία της θυγατρικής της, Germanwings, αναστέλλει η γερμανική Lufthansa, ως συνέπεια της κρίσης του κορωνοϊού.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Lufthansa θα ακινητοποιήσει κι άλλα αεροσκάφη θυγατρικών της. Σύμφωνα με την Deutsche Welle 700 από τα 763 αεροσκάφη της Lufthansa είναι καθηλωμένα στο έδαφος, ενώ, πλέον πραγματοποιείται μόνο το 5% των πτήσεων. 

 

Σημειώνεται ότι η Lufthansa είχε ανακοινώσει πτώση καθαρών κερδών και δεν προέβη σε προβλέψεις για την κερδοφορία του 2020.

 

Αίτημα για κρατική βοήθεια στη θυγατρική Austrian Airlines

 

Συζητήσεις, για την παροχή κρατικής βοήθειας, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού, έχουν αρχίσει ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστρίας και στην Austrian Airlines (AUA), που στην ουσία δεν είναι παρά μία θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Lufthansa. Πάντως, εκπρόσωπος της AUA στη Βιέννη, διέψευδε απόψε προηγούμενη είδηση του αμερικάνικου πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, ότι το ύψος της κρατικής βοήθειας ανέρχεται σε 500 και πλέον εκατομμύρια ευρώ και αφορά, μεταξύ άλλων, μισθούς και αναβολές φόρων.

 

Σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο εκπρόσωπος, διαψεύδοντας το αναφερόμενο ποσό, τόνισε πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη στην αρχή τους, ενώ, σύμφωνα με άλλες, αποψινές πληροφορίες, για το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών δεν τίθεται θέμα μίας άμεσης κρατικής συμμετοχής στις αυστριακές αερογραμμές.

 

Οι πληροφορίες φέρουν τις συνομιλίες να έχουν αρχίσει να διεξάγονται ανάμεσα στην αυστριακή κυβέρνηση, την ιδιοκτήτρια, μητρική εταιρεία Lufthansa και τους κοινωνικούς εταίρους, και να έχουν ως αντικείμενό τους σειρά αλλαγών, που περιλαμβάνουν μία μείωση του στόλου της AUA και μία δραστική αναδιάρθρωσή της.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ