Η British Airways αναστέλλει όλες τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Gatwick λόγω κορωνοϊού

Η British Airways αναστέλλει όλες τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Gatwick λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Καθηλώνονται από αύριο 1η Απριλίου όλα τα αεροσκάφη της British Airways λόγω κορωνοϊού.
0

Την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεών της από αεροδρόμιο Gatwick ανακοίνωσε η εταιρεία British Airways λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα αεροσκάφη από την 1η Απριλίου καθηλώνονται, αν και η αεροπορική εταιρεία θα διατηρήσει στο αεροδρόμιο τον εξοπλισμό για τις βασικές της λειτουργίες, όπως είναι η συντήρηση, η ρυμούλκηση και ο καθαρισμός.

Αυτό θα επιτρέψει στον μεταφορέα να επανεκκινήσει τις εργασίες γρήγορα όταν θα αρθούν οι έκτακτες κυβερνητικές απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού, που θα της επιτρέψουν νέες πτήσεις.

«Όπως και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, θα αναστείλουμε προσωρινά το χρονοδιάγραμμά μας για τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Gatwick. Επικοινωνούμε με τους πελάτες που επηρεάζονται από αυτή την κίνηση για να συζητήσουμε ποιες είναι οι επιλογές τους» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία πετά σε Ευρώπη, Αμερική και Καραϊβική από το αεροδρόμιο του δυτικού Σάσεξ, έχει καθηλώσει ήδη αρκετά αεροπλάνα σε όλες τις βρετανικές βάσεις της, αλλά εξακολουθεί να έχει δρομολόγια από το Heathrow του Λονδίνου με πολύ μειωμένο χρονοδιάγραμμα ωστόσο.

Σε μια προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους λόγω των έκτακτων μέτρων από τον κορωνοϊό, η British Airways, σε επιστολή της προς το προσωπικό της, ανέφερε πως έχει συμφωνήσει σε κάποια πρώτα μέτρα με το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους χειριστές της, την ένωση BALPA. Μεταξύ αυτών και η μείωση των μισθών των πιλότων.

Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί η «άμεση απειλή» για την εταιρεία που έχει προκαλέσει η πανδημία και ο «χωρίς προηγούμενο αντίκτυπός της» στη δραστηριότητά της.

Με πληροφορίες των BBC/AirLiveNet

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ