«Μια γενιά νεκρή»: Φορτηγά του στρατού μεταφέρουν φέρετρα με νεκρούς που δεν χωρούν να ταφούν στο Μπέργκαμο

«Μια γενιά νεκρή»: Φορτηγά του στρατού μεταφέρουν φέρετρα με νεκρούς που δεν χωρούν να ταφούν στο Μπέργκαμο Facebook Twitter
0

Φέρετρα με νεκρούς για ταφή γεμίζουν εκκλησίες και τα πτώματα εκείνων που πέθαναν στο σπίτι, φυλάσσονται σε σφραγισμένα δωμάτια για μέρες, καθώς τα γραφεία τελετών προσπαθούν να καλύψουν τον αριθμό θανάτων στο Μπέργκαμο, την ιταλική επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού.

2.978 είναι οι νεκροί σε όλη την Ιταλία και όλοι οδηγήθηκαν σε ταφή η αποτέφρωση χωρίς τελετή. Κάποιοι πεθαίνουν στο νοσοκομείο μόνοι, με τα υπάρχοντά τους να παραμένουν σε τσάντες δίπλα σε φέρετρα, πριν συλλεχθούν από τους υπαλλήλους γραφείων τελετών.

Στο Μπέργκαμο, μια επαρχία 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων στην περιοχή της Λομβαρδίας, όπου έχουν καταγραφεί 1.640 από τους συνολικούς θανάτους στη χώρα, 3.993 άνθρωποι είχαν προσβληθεί από τον ιό μέχρι την Τρίτη. Ο αριθμός των θανάτων στην επαρχία είναι ασαφής, αλλά το CFB, το μεγαλύτερο γραφείο κηδειών της περιοχής, πραγματοποίησε σχεδόν 600 ταφές ή αποτεφρώσεις από την 1η Μαρτίου.

«Σε ένα κανονικό μήνα είχαμε περίπου 120» δήλωσε συγκλονισμένος ο Antonio Ricciardi, πρόεδρος της CFB. «Μια γενιά έχει πεθάνει σε περίπου δύο εβδομάδες. Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο και απλά κλαίμε».

Υπάρχουν περίπου 80 επιχειρήσεις κηδειών σε όλο το Μπέργκαμο, και όλες δέχονται δεκάδες κλήσεις ανά ώρα. Τα νοσοκομεία έχουν υιοθετήσει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με το χειρισμό των νεκρών, οι οποίοι πρέπει να τοποθετηθούν αμέσως σε φέρετρο χωρίς να τους ντύνουν λόγω του κινδύνου μόλυνσης από το σώμα τους. «Οι οικογένειες δεν μπορούν να δουν τους αγαπημένους τους ή να διοργανώσουν μια σωστή κηδεία, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε ψυχολογικό επίπεδο», δήλωσε ο Ricciardi. 

Για όσους πεθαίνουν στο σπίτι, η γραφειοκρατική διαδικασία είναι μεγαλύτερη, καθώς οι θάνατοι πρέπει να πιστοποιούνται από δύο γιατρούς. Ο δεύτερος είναι ένας ειδικός που κανονικά θα πρέπει να πιστοποιήσει το θάνατο το αργότερο 30 ώρες μετά το θάνατο ενός ατόμου.

Η δραματική επίδραση του ιού στο Μπέργκαμο γίνεται κατανοητή στο βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Il Messaggero με φέρετρα να γεμίζουν μια εκκλησία.

Χθες, μια δεύτερη σοκαριστική εικόνα από την La  Reppublica, δείχνει στρατιωτικά οχήματα σε παράταξη μερικές εκατοντάδες μέτρα από το νεκροταφείο. Είναι τα φορτηγά του στρατού που μεταφέρουν τα φέρετρα από το νεκροταφείο του Μπέργκαμο σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών.


Ο λόγος, όπως είναι πλέον γνωστό, είναι ότι το νεκροταφείο στο Μπέργκαμο δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει άλλα φέρετρα θυμάτων του κοροναϊού. Και το ίδιο ισχύει και για το αποτεφρωτήριο της πόλης (υπάρχει μόνο ένα στην πόλη και λειτουργεί όλο το 24ωρο). 

Χωρίς άλλο διαθέσιμο χώρο, για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, αποφασίστηκε η χρήση στρατιωτικών οχημάτων. Τα θύματα μεταφέρονται σε άλλες περιοχές. Οι πρώτες αποστολές των φέρετρων ήταν χθες στη Μόντενα.

«Μια γενιά νεκρή»: Φορτηγά του στρατού μεταφέρουν φέρετρα με νεκρούς που δεν χωρούν να ταφούν στο Μπέργκαμο Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM