Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς στα σύνορα

Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς στα σύνορα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

To υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα στείλει 1.000 αστυνομικούς στα σύνορα με την Ελλάδα για να σταματήσει «τις απωθήσεις μεταναστών» προς το έδαφός της.

Η Άγκυρα προσθέτει ότι «164 μετανάστες έχουν τραυματιστεί από τις ελληνικές αρχές». «Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να στείλουν πίσω στην Τουρκία 4.900 ανθρώπους» δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού που πέταξε με ελικόπτερο στα σύνορα στον Έβρο. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού επιμένοντας μάλιστα για νεκρό μετανάστη στα σύνορα, κάτι που έχει διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση, είπε ότι «η Τουρκία δεσμεύεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τον μετανάστη», που, όπως ισχυρίζεται, «σκοτώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αφότου οι ελληνικές αρχές εκτόξευσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης για να αναχαιτίσουν δεκάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα».


Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση. «Ο ΥΠΕΞ μας θα το κάνει θέμα διεθνώς», είχε αναφέρει σε συνέντευξη του στο CNN-Turk, μία ημέρα πριν την πτήση στα σύνορα. 

Από τις 6π.μ της Τετάρτης μέχρι και σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 24 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Παράλληλα εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Συνολικά, μέσα στο πενθήμερο έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις και έχουν συλληφθεί 244 πρόσωπα.

Λέσβος: 13 άτομα αναχωρούν για την Τουρκία

 

Συνολικά 13 άτομα, 12 άνδρες και μια γυναίκα έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το λιμάνι του Δικελί σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Ας σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου, σε εφαρμογή της κοινής αυτής δήλωσης, έχουν επιστραφεί στην Τουρκία 126 άνθρωποι των οποίων απορρίφθηκαν σε δεύτερο βαθμό είτε αποσύρθηκαν τα αιτήματα ασύλου.

Χίος: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση ναυαγίου

 

Βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου σε βάρος εννέα ατόμων που είχαν συλληφθεί κατά την άφιξη μεταναστών και προσφύγων με βάρκα στις ακτές της Χίου την περασμένη Κυριακή 1 Μαρτίου. Ένας Σομαλός, ένας Σύρος και ένας Αφγανός κατηγορήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση ναυαγίου και παράβαση του νόμου περί μεταφοράς αλλοδαπών. Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, ο καθένας στη βάρκα που επέβαινε προκάλεσε το ναυάγιο της σκίζοντάς την με μαχαίρι, προκειμένου να υποχρεωθούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να περισυλλέξουν τους επιβαίνοντες και να τους μεταφέρουν στη Χίο.

Άλλοι έξι κατηγορούνται κατά περίπτωση για αντίσταση και απείθεια στα όργανα του Λιμενικού Σώματος. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά παραμένουν μαζί με τους άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί μετά την 1η Μαρτίου και θα μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης στο εσωτερικό της Ελλάδας με προοπτική να απελαθούν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ