Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες

Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter
0

Τους 11 έφτασαν οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να έχει ξεπεράσει τα 320, στη μεγάλη πλειονότητά τους στον βορρά της χώρας.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι πέθανε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενετο, ενώ νωρίτερα σήμερα κατέληξαν άλλοι τρεις ασθενείς άνω των 80 ετών στην Λομβαρδία. Παράλληλα, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των νεκρών στην Ιταλία συνιστά το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter

Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες

Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν «λανθασμένη και δυσανάλογη» αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε «να εξετάζεται κατά περίπτωση» η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter

«Η Ιταλία ασφαλής χώρα για τον τουρισμό παρά την εμφάνιση του ιού», δηλώνει ο πρωθυπουργός

«Η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τα ταξίδια και τον τουρισμό, πιθανώς ασφαλέστερη από πολλές άλλες», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παρά την πρόσφατη εμφάνιση του κοροναϊού.

Ο Κόντε είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ιού σύντομα θα αποδώσουν, ενώ επαίνεσε τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε περιοριστικό αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι από τις «πιο σχολαστικές και αποτελεσματικές στον κόσμο».

Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter
Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter

Η JPMorgan περιορίζει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία

Η JPMorgan αποφάσισε να περιορίσει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία ώστε να προλάβει την εξάπλωση του κοροναϊού, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που στάλθηκε σε υπαλλήλους της και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Η τράπεζα ανέφερε ότι για όλα τα ταξίδια στην Ιταλία θα απαιτείται προηγουμένως έγκριση από τη διεύθυνση.

Σημειώνεται επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι που εδρεύουν στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και επέστρεψαν στις βάσεις τους από τη βόρεια Ιταλία μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες, θα πρέπει να εργάζονται από τα σπίτια τους, εφόσον έχουν παρουσιάσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Όσοι δεν έχουν συμπτώματα αλλά επισκέφθηκαν κάποιον από τους 12 δήμους στη βόρεια Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, θα χρειαστεί επίσης να εργάζονται από τα σπίτια τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM