Κοροναϊός: Και έκτος νεκρός στην Ιταλία - Πάνω από 210 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοροναϊός: Και έκτος νεκρός στην Ιταλία - Πάνω από 210 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Facebook Twitter
Στους έξι οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία - ΕΡΑ
0

Άλλος ένας άνθρωπος φέρεται να έχασε τη ζωή του στην Ιταλία από την επιδημίου του νέου κοροναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό νεκρών στους έξι, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI.

Σύμφωνα με το RAI, o ασθενής ήταν καρκινοπαθής από την πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας.

Οι άλλοι πέντε άνθρωποι που κατέληξαν εξαιτίας του ιού ήταν ηλικιωμένοι - με τουλάχιστον δύο από αυτούς να πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία φτάνουν τα 219. 

Καραντίνα, μέτρα και πρόστιμα

Στη χώρα έχουν ληφθεί μέτρα όπως η ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι στη Βενετία, αλλά το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και μουσείων στην περιφέρεια του Βένετο.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα, όπως πρόστιμα σε όποιον συλληφθεί να μπαίνει ή να βγαίνει από τις πληγείσες περιοχές. Σε καραντίνα είναι οι επαρχίες της Λομβαρδίας και του Βένετο, ενώ η αστυνομία κάνει περιπολίες σε 11 πόλεις.

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο. Παράλληλα, από την Δευτέρα σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης. Σύμφωνα, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Αδειάζουν τα ράφια των σουπερμάρκετ

Πανικός επικρατεί στους κατοίκους του Μιλάνου μετά τους θανάτους που έχουν σημειωθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα, με τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ