Κάτω από στάβλους, στα έγκατα της γης, είχαν στήσει παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στη Μάλαγα της Ισπανίας.

 

Οι αρχές, κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντόπισαν 6 εργαζόμενους, οι οποίοι πάσχιζαν να αναπνεύσουν και τους διέσωσαν. Στο παράνομο εργοστάσιο έφτιαχναν έως και 3.500 τσιγάρα την ώρα. Σύμφωνα με τη Europol και τις ισπανικές αρχές, αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται υπόγειο παράνομων τσιγάρων στην ΕΕ και εκτιμάται ότι το κέρδος ήταν 625.000 ευρώ την εβδομάδα.

 

 

 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 12 Βρετανοί, ως ύποπτοι για τη λειτουργία του παράνομου εργοστασίου. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι δεν ενημέρωσαν τις αρχές ότι υπήρχαν άνθρωποι κάτω από τη γη, τους οποίους άκουσαν οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα, να φωνάζουν πανικόβλητοι.

 

 

 

Ήταν 6 Ουκρανοί και Λιθουανοί, οι οποίοι πάσχιζαν να αναπνεύσουν, επειδή η γεννήτρια που διοχέτευε αέρα στο υπόγειο είχε μείνει από καύσιμα. «Σε περίπτωση που οι αρχές δεν ανακάλυπταν έγκαιρα το υπόγειο εργαστήριο, τότε η έλλειψη οξυγόνου σύντομα θα μετέτρεπε τις άθλιες συνθήκες στο υπόγειο σε άκρως επικίνδυνες για την επιβίωσή των εργαζομένων», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

 

 

 

Το παράνομο εργαστήριο, που διέθετε προηγούμενα μηχανήματα, βρισκόταν κρυμμένο σε έναν λαβύρινθο από σήραγγες, κάτω από στάβλο. Η είσοδός του ήταν καλυμμένη από άχυρο. Για την εξάρθρωση της σπείρας συνεργάστηκαν οι αρχές της Βρετανίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν 17,6 τόνοι καπνού και 3 εκατομμύρια τσιγάρα.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΒΒC, ΑΠΕ/ AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr