Guardian: Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στο Λονδίνο πήγε στο νοσοκομείο με Uber

Guardian: Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στο Λονδίνο πήγε στο νοσοκομείο με Uber Facebook Twitter
Γυναίκα με κοροναϊό πήγε στο νοσοκομείο με Uber (Φωτογραφία αρχείου EPA)
1

Ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό στο Λονδίνο πήγε στο νοσοκομείο με ταξί Uber, σύμφωνα με τον Guardian, κάτι που προκαλεί ανησυχία για τον κίνδυνο μετάδοσης.


Δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Lewisham στο νότιο Λονδίνο είναι τώρα σε απομόνωση, στο σπίτι τους, αφού ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα. Πρόκειται για Κινέζα, που είχε πρόσφατα επιστρέψει στο Λονδίνο από την Κίνα.


Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι η ασθενής δεν ακολούθησε τη συμβουλή του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) και απλά παρουσιάστηκε μόνη της στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.


Παραβίασε τις οδηγίες


Η γυναίκα δεν πήγε εκεί με ασθενοφόρο, ούτε με το δικό της αυτοκίνητο και όταν έφτασε πήγε στην υποδοχή και ανέφερε τα συμπτώματά της. Αμφότερες οι κινήσεις αποτελούν παραβίαση των οδηγιών που έχουν δοθεί, προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.


Το γεγονός ότι μπήκε η ίδια περπατώντας στα επείγοντα, αντί να την υποδεχθούν γιατροί και νοσοκόμες με ειδικές στολές, στον χώρο των ασθενοφόρων, σημαίνει ότι μπορεί κάποιοι εργαζόμενοι να εκτέθηκαν στον κίνδυνο της μόλυνσης, επισημαίνει ο Guardian.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, κανένας άλλος ασθενής δεν εκτέθηκε στον κίνδυνο μόλυνσης από τον τρόπο που έφτασε εκεί η συγκεκριμένη γυναίκα. Στη συνέχεια, την έστειλαν στο σπίτι της, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών της. Την Τετάρτη μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο του Λονδίνου, το St Thomas, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπευτική αγωγή.


Ανησυχούν οι εργαζόμενοι


Όμως, μέλη του προσωπικού ανησυχούν ότι εξαιτίας αυτού του περιστατικού μπορεί κάποιοι από αυτούς- ή και ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα- να έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό. Επιπλέον, κάποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να κινδυνεύει ο οδηγός του Uber, όπως και οι άνθρωποι που μπήκαν στο αυτοκίνητό του αργότερα.

Σε μήνυμα προς το προσωπικό του νοσοκομείου Lewisham, ο CEO Μπεν Τράβις τους ενημέρωσε ότι υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού, από γυναίκα που εμφανίστηκε μόνη της. «Τα αποτελέσματα του τεστ προέκυψαν θετικά χθες (12/2) και επικοινωνήσαμε με όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή με την ασθενή. Η ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδική μονάδα στο St Thomas», ανέφερε ακόμη.


Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η ασθενής στο νοσοκομείο, ο Τράβις ανέφερε ότι παρουσιάστηκε μόνη της στα επείγοντα, όπου της έδωσαν μια μάσκα και τη συνόδευσαν για να υποβληθεί σε εξετάσεις σε ειδικό σημείο, έξω από το κτίριο των επειγόντων. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε σε ένα δωμάτιο απομόνωσης και σε όλη τη διαδικασία η ασθενής δεν ήρθε σε επαφή με άλλους ασθενείς. Έπειτα από αυτό, μεταφέρθηκε στο σπίτι της με ασθενοφόρο.


Σύμφωνα με τον Τράβις, όσοι εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με την ασθενή ενημερώθηκαν, μεταξύ των οποίων «δύο μέλη του προσωπικού που είναι υπό παρακολούθηση στο σπίτι τους, για 14 ημέρες, ως μέτρο πρόληψης».

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εχει ακουσει κανεις να υπαρχουν αντιστοιχες οδηγιες εδω? Δηλαδη πώς να παει καποιο ατομο με υποψια της ασθενειας στο νοσοκομειο? Εγω οχι. Και ειναι σημαντικο! Μηπως θα επρεπε να δωθει οδηγια στο κοινο? (με τον κινδυνο βεβαια καποιοι να σπειρουν τον πανικο λογω της οδηγιας, αλλα και παλι αξιζει...)