Απεργία την Πρωτομαγιά

Κοροναϊός: Πόλεμο κατά των fake news ξεκινά ο ΠΟΥ -Τα μέτρα που πήρε

Κοροναϊός: Πόλεμο κατά των fake news ξεκινά ο ΠΟΥ -Τα μέτρα που πήρε Facebook Twitter
Πόλεμο κατά των fake news για τον κοροναϊό ξεκινά ο ΠΟΥ (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ξεκινά πόλεμο κατά των fake news και των φημών, αναφορικά με την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Η επιδημία έχει πλέον χαρακτηριστεί «διεθνούς εμβέλειας κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας», υπενθύμισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγεσούς, μιλώντας κατά την έναρξη της συνόδου του εκτελεστικού συμβουλίου του Οργανισμού, στη Γενεύη.

«Για τον σκοπό αυτό, συνεργαστήκαμε με την Google, ώστε αυτοί που αναζητούν πληροφορίες για τον κοροναϊό, να βλέπουν τις πληροφορίες του ΠΟΥ πρώτες στα αποτελέσματα της έρευνάς τους. Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως οι Twitter, Facebook, Tencent και Tiktok έλαβαν επίσης μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης», εξήγησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Συμπλήρωσε ότι ομάδες του Οργανισμού σε όλο τον κόσμο εργάζονται «24 ώρες το 24ωρο για να εντοπίζουν τις πιο διαδεδομένες φήμες για τον νέο κοροναϊό, όπως τη δημοσίευση ψευδών συμβουλών στο Ίντερνετ σχετικά με φάρμακα ή θεραπείες». Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο επικεφαλής του ΠΟΥ έβηξε, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για σύμπτωμα του κοροναϊού.

«Αποφάσεις μόνο βάσει στοιχείων»

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μέτρα τα οποία «παρεμβαίνουν χωρίς να χρειάζεται στα διεθνή ταξίδια και το διεθνές εμπόριο».

«Καλούμε όλες τις χώρες να εφαρμόσουν αποφάσεις που βασίζονται σε στοιχεία και είναι εύλογες», ανέφερε χαρακτηριστικά. H Κίνα είναι αντιμέτωπη με ολοένα μεγαλύτερη απομόνωση, εξαιτίας των περιορισμών στις πτήσεις και των απαγορεύσεων που επιβάλλουν αρκετά κράτη σε ταξιδιώτες από αυτή τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κοροναϊού εκτός της Κίνας, ο επικεφαλής του ΠΟΥ τη χαρακτήρισε «ελάχιστη και βραδεία», αλλά προειδοποίησε ότι μπορεί να επιδεινωθεί.

Ο αντιπρόσωπος της Κίνας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΠΟΥ πήρε τον λόγο και κατήγγειλε μέτρα από «μερικές χώρες» οι οποίες αρνήθηκαν την είσοδο σε πρόσωπα που είχαν διαβατήρια εκδοθέντα στην επαρχία Χουμπέι, που βρίσκεται στο κέντρο της επιδημίας, ενώ αρνήθηκαν επίσης να χορηγήσουν βίζες και ακύρωσαν πτήσεις.

«Όλα αυτά τα μέτρα καταστρατηγούν τις συστάσεις του ΠΟΥ», δήλωσε ο Λι Σονγκ, ο οποίος είναι ο πρεσβευτής της Κίνας για τον αφοπλισμό στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ