Επίθεση στο Λονδίνο: Ο δράστης είχε μόλις αποφυλακιστεί -«Ισλαμιστική τρομοκρατία», λένε οι αρχές

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο δράστης είχε μόλις αποφυλακιστεί -«Ισλαμιστική τρομοκρατία», λένε οι αρχές Facebook Twitter
Ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο είχε μόλις αποφυλακιστεί
0

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο, η οποία χαρακτηρίστηκε ως συμβάν ισλαμιστικής τρομοκρατίας από τις αρχές, είχε μόλις αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο Σουντές Αμάν. Είχε καταδικαστεί στα 18 του, το 2018, γιατί διένειμε τρομοκρατικό υλικό και γιατί συγκέντρωνε πληροφορίες χρήσιμες για τρομοκρατικές υποθέσεις. Είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Ήταν φοιτητής την εποχή που συνελήφθη, είχε κοινοποιήσει περιοδικό της Αλ Κάιντα σε οικογενειακή ομάδα στο WhatsApp και έλεγε στα αδέλφια του «Το Ισλαμικό Κράτος είναι εδώ για να μείνει». Επίσης, έστελνε βίντεο αποκεφαλισμών στη σύντροφό του, στην οποία έλεγε ότι έπρεπε να σκοτώσει τους «άπιστους» γονείς της.

Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης και αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Εξέτισε τη μισή από την ποινή του, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να παραμείνει φυλακισμένος για όλη την ποινή, ανέφεραν αξιωματούχοι που μίλησαν στο Sky News.

Όμως, τη στιγμή που έκανε την επίθεση, την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν περιστατικό που σχετίζεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία, ήταν υπό αστυνομική παρακολούθηση. Ο δράστης μαχαίρωσε δύο ανθρώπους. Ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκε και μια γυναίκα, πιθανότατα από τα γυαλιά που έσπασαν όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη. Στο σώμα του είχε έναν ψεύτικο μηχανισμό, που έμοιαζε με γιλέκο αυτοκτονίας.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους. Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, ενώ αμέσως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αποκλείστηκε η περιοχή. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM