Στα χέρια της αστυνομίας έφτασε σημείωμα που ανάρτησαν σε συγκρότημα κατοικιών στη Βρετανία, το οποίο ενημέρωνε τους ενοικιαστές ότι «δεν ανεχόμαστε» οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα αγγλικά μέσα στο κτίριο.


Το δακτυλογραφημένο σημείωμα, είχε τίτλο «Happy Brexit Day» (Χαρούμενη ημέρα του Brexit), βρέθηκε κολλημένο στις πόρτες πυρασφάλειας του Winchester Tower στο Norwich το πρωί της Παρασκευής. Η «ανακάλυψη» της ανακοίνωσης έγινε λίγες ώρες πριν την επίσημη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.


Φωτογραφία από εν λόγω σημείωμα το οποίο έγραφε «πήραμε την σπουδαία μας χώρα πάλι πίσω» δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σημείωμα απευθυνόμενο στους κατοίκους του Winchester Tower έλεγε πως «Η αγγλική που ομιλεί η βασίλισσα είναι η μόνη γλώσσα που υπάρχει εδώ» υπονοώντας ότι όσοι μιλούν οποιαδήποτε άλλη θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα.

 

 


Σε ανάρτηση στο Twitter το Σάββατο, το δημοτικό συμβούλιο του Norwich ανέφερε «ίσως να έχετε δει το σημείωμα που εμφανίστηκε σε κάποιο από τα κτίρια της πόλης μας» προσθέτοντας πως «το Norwich έχει μία ιστορία φιλοξενίας για την οποία είναι υπερήφανη και γι αυτό δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορά. Αναφέραμε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το περιστατικό και ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να επικοινωνήσουν είτε μαζί μας είτε με την αστυνομία, εφόσον συντρέχουν λόγοι ανησυχίας».


Σύμφωνα με το BBC, το οποίο μίλησε με κάτοικο του συγκροτήματος, οι ανακοινώσεις είχαν μπει στις εξόδους πυρασφάλειας και στους δεκαπέντε ορόφους του κτιρίου, πριν αφαιρεθούν από τους διαχειριστές.


Ο Mike Stonard, μέλος του συμβουλίου της πόλης του Norwich, μιλώντας στην εφημερίδα «Eastern Daily Press» πως «καταδικάζω απολύτως αυτή την αποτρόπαια πράξη. Όποιος ανάρτησε το συγκεκριμένο σημείωμα έχει διαπράξει έγκλημα μίσους» ενώ πρόσθεσε πως «πολλοί ψήφισαν υπέρ του Brexit για μία σειρά λόγων, ωστόσο είμαι είμαι βέβαιος ότι πολλοί από αυτούς δεν εγκρίνουν τέτοιου είδους πράγματα».


Με πληροφορίες από The Guardian

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr