Σε πλοία ΜΚΟ σχεδόν 500 μετανάστες, ψάχνουν λιμάνι να αποβιβαστούν

Σε πλοία ΜΚΟ σχεδόν 500 μετανάστες, ψάχνουν λιμάνι να αποβιβαστούν Facebook Twitter
Περίπου 500 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης (Πηγή φωτό MSF)
1

Σε δύο πλοία ΜΚΟ βρίσκονται σχεδόν 500 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Λιβύης και αναζητούν ασφαλές λιμάνι για να αποβιβαστούν, στη Μάλτα ή την Ιταλία.


Οι περισσότεροι από αυτούς τους μετανάστες- 407 άνθρωποι- βρίσκονται στο Ocean Viking, πλοίο το οποίο έχει ναυλώσει η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Μεσόγειος μαζί με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα. Άλλοι 78 μετανάστες είναι στο πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής ΜΚΟ Sea Eye.


«Το Ocean Viking διέσωσε 184 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επέβαιναν σε δύο φουσκωτές βάρκες και κινδύνευαν περίπου 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης και 82 στα μαλτέζικα χωρικά ύδατα», ανέφερε ανάρτηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Twitter. «Έπειτα από πέντε νυχτερινές επιχειρήσεις σε λιγότερες από 72 ώρες συνολικά 407 διασωθέντες βρίσκονται στο πλοίο», ανέφερε ακόμη η ΜΚΟ.

Χειροτερεύει η κατάσταση στη Λιβύη

«Οι διασωθέντες μας λένε ότι η κατάσταση ασφαλείας επιδεινώνεται στη Λιβύη εξαιτίας της σύγκρουσης. Η Λιβύη δεν είναι σε καμία περίπτωση ασφαλές μέρος (...) και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε και πού θα μπορέσουμε να τους αποβιβάσουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο Αλόις Βίμαρντ συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που βρίσκεται στο Ocean Viking.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια