Γαλλία: Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022

Γαλλία: Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022 Facebook Twitter
Η Μαρίν Λεπέν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Γαλλίας (Πηγή φωτό: EPA)
0

Η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας «Εθνικός Συναγερμός», ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022.

«Έλαβα την απόφασή μου», δήλωσε η Λεπέν, που υποστήριξε ότι προτείνει «μια σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της και να δημιουργηθεί εθνική ενότητα».


Στις προεδρικές εκλογές του 2017 η Λεπέν πέρασε στον δεύτερο γύρο, αλλά ηττήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν. Τώρα, ο Γάλλος πρόεδρος είναι σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές τις προεδρίας του, αφού είναι αντιμέτωπος με τις συνεχιζόμενες απεργίες κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Η υποψηφιότητα της Λεπέν θα πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της το 2021, αλλά αυτό δεν θα είναι πρόβλημα, δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, ευρωβουλευτής και ανερχόμενο αστέρι του «Εθνικού Συναγερμού». Όσο για την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητας, ο 23χρονος σχολίασε ότι στέλνει στη Γαλλία «ένα μήνυμα ελπίδας». Η Λεπέν επιδιώκει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς, ακόμη και της κεντροαριστεράς, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ