ΗΠΑ: Άνδρας ζητά από δικαστήριο να μονομαχήσει με την πρώην σύζυγό του με σπαθιά σαμουράι

ΗΠΑ: Άνδρας ζητά από δικαστήριο να μονομαχήσει με την πρώην σύζυγό του με σπαθιά σαμουράι Facebook Twitter
Θέλει να μονομαχήσει με την πρώην του, με σπαθιά (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ πρώην συζύγων. Η μονομαχία με σπαθιά προφανώς δεν είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή αλλά ένας άνδρας από το Κάνσας αποφάσισε να πρωτοτυπήσει.

Ο 40χρονος Ντέιβιντ Όστρομ ζήτησε από δικαστή στην Αϊόβα να του επιτρέψει να μονομαχήσει με σπαθιά με την πρώην σύζυγό του και τον δικηγόρο της, προκειμένου να μπορέσει να «ξεριζώσει τις ψυχές από τα σώματά τους».

Στα έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο στις 3 Ιανουαρίου, ο 40χρονος ανέφερε πως η πρώην σύζυγός του, η 38χρονη Μπρίτζιτ Όστρομ και ο δικηγόρος της, Μάθιου Χάντσον, τον έχουν «καταστρέψει νομικά». Η διαμάχη του πρώην ζευγαριού για το διαζύγιο αφορά την κηδεμονία, το δικαίωμα επισκέψεων, αλλά και τη φορολογία.

Ο δικαστής έχει την εξουσία να επιτρέψει στις δύο πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους στο πεδίο της μάχης, νομικά, υποστήριξε ο Ντέιβιντ Όστρομ, αναφέροντας ακόμη ότι η δίκη μέσω μονομαχίας «ποτέ δεν απαγορεύθηκε ρητά ή περιορίστηκε ως δικαίωμα στις ΗΠΑ». Επιπλέον, ζήτησε από τον δικαστή περιθώριο 12 εβδομάδων, προκειμένου να εξασφαλίσει σπαθιά σαμουράι.

Γιατί το έκανε ο 40χρονος

«Νομίζω ότι απάντησα στον παραλογισμό το κ. Χάντσον με τον δικό μου παραλογισμό», δήλωσε ο Όστρομ εξηγώντας αυτή την κίνησή του, ενώ διευκρίνισε ότι η σύζυγός του θα μπορούσε να επιλέξει τον δικηγόρο της ως εκπρόσωπό της στη μονομαχία.

Στην απάντησή του, ο Χάντσον ανέφερε ότι με δεδομένο πως μια μονομαχία μπορεί να καταλήξει σε θάνατο «τέτοια επακόλουθα πιθανότατα υπερέχουν των ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία και την κηδεμονία», ενώ ζήτησε από τον δικαστή να απορρίψει το αίτημα.

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται το αίτημα του 40χρονου, ο δικαστής Κρεγκ Ντρέισμερ δεν το απέρριψε απευθείας. Επικαλούμενος παρατυπίες στα έγγραφα που κατέθεσαν οι δύο πλευρές, τους διεμήνυσε ότι δεν θα βγάλει σύντομα απόφαση. «Μέχρι να ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες, αυτό το δικαστήριο δεν θα λάβει περαιτέρω δράση αναφορικά με το όποιο αίτημα ή ένσταση υποβάλει οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», ανέφερε ο δικαστής.

  

Με πληροφορίες από το AP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM