ΗΠΑ: Άνδρας ζητά από δικαστήριο να μονομαχήσει με την πρώην σύζυγό του με σπαθιά σαμουράι

ΗΠΑ: Άνδρας ζητά από δικαστήριο να μονομαχήσει με την πρώην σύζυγό του με σπαθιά σαμουράι Facebook Twitter
Θέλει να μονομαχήσει με την πρώην του, με σπαθιά (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ πρώην συζύγων. Η μονομαχία με σπαθιά προφανώς δεν είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή αλλά ένας άνδρας από το Κάνσας αποφάσισε να πρωτοτυπήσει.

Ο 40χρονος Ντέιβιντ Όστρομ ζήτησε από δικαστή στην Αϊόβα να του επιτρέψει να μονομαχήσει με σπαθιά με την πρώην σύζυγό του και τον δικηγόρο της, προκειμένου να μπορέσει να «ξεριζώσει τις ψυχές από τα σώματά τους».

Στα έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο στις 3 Ιανουαρίου, ο 40χρονος ανέφερε πως η πρώην σύζυγός του, η 38χρονη Μπρίτζιτ Όστρομ και ο δικηγόρος της, Μάθιου Χάντσον, τον έχουν «καταστρέψει νομικά». Η διαμάχη του πρώην ζευγαριού για το διαζύγιο αφορά την κηδεμονία, το δικαίωμα επισκέψεων, αλλά και τη φορολογία.

Ο δικαστής έχει την εξουσία να επιτρέψει στις δύο πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους στο πεδίο της μάχης, νομικά, υποστήριξε ο Ντέιβιντ Όστρομ, αναφέροντας ακόμη ότι η δίκη μέσω μονομαχίας «ποτέ δεν απαγορεύθηκε ρητά ή περιορίστηκε ως δικαίωμα στις ΗΠΑ». Επιπλέον, ζήτησε από τον δικαστή περιθώριο 12 εβδομάδων, προκειμένου να εξασφαλίσει σπαθιά σαμουράι.

Γιατί το έκανε ο 40χρονος

«Νομίζω ότι απάντησα στον παραλογισμό το κ. Χάντσον με τον δικό μου παραλογισμό», δήλωσε ο Όστρομ εξηγώντας αυτή την κίνησή του, ενώ διευκρίνισε ότι η σύζυγός του θα μπορούσε να επιλέξει τον δικηγόρο της ως εκπρόσωπό της στη μονομαχία.

Στην απάντησή του, ο Χάντσον ανέφερε ότι με δεδομένο πως μια μονομαχία μπορεί να καταλήξει σε θάνατο «τέτοια επακόλουθα πιθανότατα υπερέχουν των ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία και την κηδεμονία», ενώ ζήτησε από τον δικαστή να απορρίψει το αίτημα.

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται το αίτημα του 40χρονου, ο δικαστής Κρεγκ Ντρέισμερ δεν το απέρριψε απευθείας. Επικαλούμενος παρατυπίες στα έγγραφα που κατέθεσαν οι δύο πλευρές, τους διεμήνυσε ότι δεν θα βγάλει σύντομα απόφαση. «Μέχρι να ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες, αυτό το δικαστήριο δεν θα λάβει περαιτέρω δράση αναφορικά με το όποιο αίτημα ή ένσταση υποβάλει οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», ανέφερε ο δικαστής.

  

Με πληροφορίες από το AP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM