Αργεντινή: Θα πληρώσει αποζημίωση στην πρώην του για τις οικιακές δουλειές στη διάρκεια του γάμου

Αργεντινή: Θα πληρώσει αποζημίωση στην πρώην του για τις οικιακές δουλειές στη διάρκεια του γάμου Facebook Twitter
1

Ένας άνδρας στην Αργεντινή καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση στην πρώην σύζυγό του για τις οικιακές εργασίες που έκανε στη διάρκεια του γάμου τους.

Δικαστήριο της Αργεντινής καταδίκασε έναν άνδρα να αποζημιώσει την πρώην σύζυγό του με 8 εκατομμύρια πέσος (περίπου 152.000 ευρώ) για τις δουλειές του σπιτιού που έκανε στη διάρκεια των 27 ετών που ήταν παντρεμένοι, μετέδωσε χθες Δευτέρα ο τοπικός Τύπος.

Η 70χρονη γυναίκα, πτυχιούχος οικονομικών, αφιερώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της και τις οικιακές εργασίες στη διάρκεια του γάμου τους.

«Η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους συζύγους τους είναι ένας από τους κεντρικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες υποτάσσονται στην κοινωνία», εξήγησε η δικαστής Βικτόρια Φάμα.

Η δικαστής όρισε «ένα λογικό ποσό για να εξισορροπηθεί η δυσανάλογη οικονομική κατάσταση των συζύγων».

«Έπειτα από 27 χρόνια γάμου ο κατηγορούμενος την εγκατέλειψε όταν εκείνη ήταν 60 ετών, ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες λαμβάνουν σύνταξη και ενώ είχε αποκλειστεί από την αγορά εργασίας», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Το ζευγάρι χώρισε το 2009 και πήρε επισήμως διαζύγιο το 2011.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια