Αντίστροφή μέτρηση για την δίκη του Τραμπ

Αντίστροφή μέτρηση για την δίκη του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ένα βήμα πιο κοντά, πιθανόν εντός των επόμενων ημερών, στην έναρξη της δίκης του Αμερικανού προέδρου με το αίτημα της καθαίρεσης είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί, θα ψηφίσει αύριο (Τετάρτη) προκειμένου να σταλεί το επίσημο κατηγορητήριο με το αίτημα της καθαίρεσης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, έγινε σήμερα γνωστό από βουλευτές. 

Η πρόεδρος του σώματος Νάνσι Πελόζι είπε κατά τη διάρκεια μιας κομματικής συνεδρίασης ότι, επίσης, θα ορίσει την ομάδα των «υπευθύνων» από τους κόλπους των Δημοκρατικών, οι οποίοι θα ηγηθούν της κατηγορούσας αρχής σε βάρος του Τραμπ στη δίκη, ανέφερε ο βουλευτής Χένρι Κουέγιαρ.

Ο Τραμπ έγινε ο τρίτος μόλις Αμερικανός πρόεδρος που παραπέμφθηκε, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο μήνα ενέκρινε τις κατηγορίες ότι καταχράστηκε την εξουσία του ασκώντας πιέσεις στην Ουκρανία να ανακοινώσει μια έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν και παρακώλυσε τη λειτουργία του Κογκρέσου.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης θα επιτρέψει στη Γερουσία να ξεκινήσει τη δίκη την Πέμπτη το απόγευμα, αν και οι πρώτες ημέρες θα αφορούν διαδικαστικά ζητήματα, όπως την επίσημη ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Οι βουλευτές, το πιθανότερο, δεν θα ακούσουν τις εναρκτήριες τοποθετήσεις έως την επόμενη εβδομάδα, το νωρίτερο.

«Θα υπάρξει, νομίζω, μια συζήτηση περίπου 10 λεπτών, μετά θα ψηφίσουμε και κατόπιν θα διαβιβάσουμε τις κατηγορίες. Και η δίκη στη Γερουσία, υποθέτω, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα» εξήγησε ο Κουέγιαρ.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι δίκη για την καθαίρεση είναι «καθαρά πολιτικής» φύσεως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ