Ποσότητα ναρκωτικών «ρεκόρ» στην Ουρουγουάη: Οι αρχές εντόπισαν 6 τόνους κοκαΐνης

Ποσότητα ναρκωτικών «ρεκόρ» στην Ουρουγουάη: Οι αρχές εντόπισαν 6 τόνους κοκαΐνης Facebook Twitter
0

Ποσότητα κοκαΐνης ρεκόρ ανακάλυψαν οι αρχές της Ουρουγουάης έπειτα από έρευνες στο λιμάνι και σε ένα ράντσο.

Η Αστυνομία της Ουρουγουάης αναφέρει ότι έχει εντοπίσει 6 τόνους κοκαΐνης, την μεγαλύτερη ποσότητα που προσπάθησαν να περάσουν στην χώρα έμποροι ναρκωτικών μέχρι στιγμής.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι κατέσχεσαν τουλάχιστον 4,4 τόνους ναρκωτικών στο λιμάνι του Μοντεβιδέο. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε τέσσερα δοχεία με αλεύρι που προορίζονταν για την πρωτεύουσα του Τόγκο.

Άλλος 1,5 τόνος βρέθηκε αργότερα σε ράντσο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Τα ναρκωτικά έχουν συνολική εκτιμώμενη αξία περίπου 1,3 δισ. δολάρια.

Η Ουρουγουάη χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως σημείο διέλευσης για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Αφρική και την Ευρώπη.

Το προηγούμενο ρεκόρ της χώρας ήταν τον Νοέμβριο, όταν οι αρχές αποκάλυψαν ένα δοχείο με τρεις τόνους κοκαΐνης, επίσης στο Μοντεβιδέο, με προορισμό το Κοτονού μέσω της ισπανικής νήσου Τενερίφη.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM