Ήρωες έχουν ανακηρυχθεί οι επιβάτες που κατάφεραν να σταματήσουν ένα τραμ με μεγάλη ταχύτητα στη Γερμανία όταν ο οδηγός λιποθύμησε.

 

Όταν το τραμ άρχισε να επιταχύνει ανεξέλεγκτα, προσπερνώντας τους ενδιάμεσους σταθμούς, οι επιβάτες μέσα στην αμαξοστοιχία άρχισαν να πανικοβάλλονται.

 

Τότε δυο άντρες μπούκαραν μέσα στην καμπίνα του οδηγού, τον οποίο βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του. Μια γυναίκα κάλεσε την εταιρία μεταφορών για οδηγίες και τελικά κατάφεραν να σταματήσουν το τραμ, σε μια στάση. 

 

Πριν να μπουν οι δυο άντρες στην καμπίνα, οι τρομοκρατημένοι επιβάτες είχαν καλέσει την αστυνομία ενώ πατούσαν επίσης το φρένο ανάγκης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς το τραμ δεν σταματούσε.

 

«Έκαναν ακριβώς ό,τι έπρεπε σε μια επικίνδυνη κατάσταση και έσωσαν ζωές», σχολίασε ο δήμαρχος της Βόννης, όπου συνέβη το περιστατικό. 

 

Η εταιρία από την πλευρά της εξήγησε πως το φρένο ανάγκης δεν ακινητοποιεί άμεσα το όχημα αλλά ειδοποιεί τον οδηγό, που με την σειρά του επικοινωνεί με τους επιβάτες και τότε σταματά το όχημα. Ωστόσο τα συστήματα που έχουν σχεδιαστεί να σημαίνουν συναγερμό όταν ένας οδηγός χάνει τις αισθήσεις του, δεν λειτούργησαν καθόλου.

 

Ο οδηγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ενώ οι δυο άντρες που σταμάτησαν το τραμ γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς.

 

Με πληροφορίες από BBC