Πανικός σε τραμ στη Γερμανία: Λιποθύμησε ο οδηγός και δεν μπορούσαν να το σταματήσουν

Πανικός σε τραμ στη Γερμανία: Λιποθύμησε ο οδηγός και δεν μπορούσαν να το σταματήσουν Facebook Twitter
1

Ήρωες έχουν ανακηρυχθεί οι επιβάτες που κατάφεραν να σταματήσουν ένα τραμ με μεγάλη ταχύτητα στη Γερμανία όταν ο οδηγός λιποθύμησε.

Όταν το τραμ άρχισε να επιταχύνει ανεξέλεγκτα, προσπερνώντας τους ενδιάμεσους σταθμούς, οι επιβάτες μέσα στην αμαξοστοιχία άρχισαν να πανικοβάλλονται.

Τότε δυο άντρες μπούκαραν μέσα στην καμπίνα του οδηγού, τον οποίο βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του. Μια γυναίκα κάλεσε την εταιρία μεταφορών για οδηγίες και τελικά κατάφεραν να σταματήσουν το τραμ, σε μια στάση. 

Πριν να μπουν οι δυο άντρες στην καμπίνα, οι τρομοκρατημένοι επιβάτες είχαν καλέσει την αστυνομία ενώ πατούσαν επίσης το φρένο ανάγκης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς το τραμ δεν σταματούσε.

«Έκαναν ακριβώς ό,τι έπρεπε σε μια επικίνδυνη κατάσταση και έσωσαν ζωές», σχολίασε ο δήμαρχος της Βόννης, όπου συνέβη το περιστατικό. 

Η εταιρία από την πλευρά της εξήγησε πως το φρένο ανάγκης δεν ακινητοποιεί άμεσα το όχημα αλλά ειδοποιεί τον οδηγό, που με την σειρά του επικοινωνεί με τους επιβάτες και τότε σταματά το όχημα. Ωστόσο τα συστήματα που έχουν σχεδιαστεί να σημαίνουν συναγερμό όταν ένας οδηγός χάνει τις αισθήσεις του, δεν λειτούργησαν καθόλου.

Ο οδηγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ενώ οι δυο άντρες που σταμάτησαν το τραμ γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τι θα κανε μια πολιτισμενη χωρα, οπως θα θελαμε να ειναι η Ελλαδα, στην αναγνωση μιας τετοιας ειδησης ;Θα δινοταν αμεσως εντολη απο τον υπευθυνο υπουργο να εκλα'ι'κευθει η διαδικασια μειωσης ταχυτητας και τροπου σταματηματος στο χειριστηριο καθε ειδους τρενου που λειτουργει στην ελληνικη επικρατεια. Αυτο μπορει να γινει απο τον χρωματισμο κουμπιων, μοχλων κοκ, τα οποια ειναι αναγκαια για την εν λογω διαδικασια με καποιο συγκεκριμενο εντονο χρωμα ( πορτοκαλι, πρασινο, κιτρινο κοκ ) και σε οποια τρενα σταματουν ηλεκτρονικα να υπαρχει ενας πινακας-οδηγια τοποθετημενος πανω απο το μονιτορ του χειριστη. Ετσι ελαχιστοποιεις, αν οχι μηδενιζεις, τις πιθανοτητες να εχεις καποιο καταστροφικο γεγονος στο μελλον, οπως συνεβει πριν καποια χρονια στην Ισπανια με εναν μεθυσμενο χειριστη.