ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πολιτικοί, αξιωματούχοι και εκατοντάδες ακόμη εμπλέκονται στο κύκλωμα της ιταλικής μαφίας της Ndrangheta

Πολιτικοί, αξιωματούχοι και εκατοντάδες ακόμη εμπλέκονται στο κύκλωμα της ιταλικής μαφίας της Ndrangheta Facebook Twitter
0

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 300 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολιτικοί και αξιωματούχοι, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στη Ndrangheta, μια επιχείρηση που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη εξάρθρωση της μαφίας στην ιστορία της χώρας.

Περίπου 2.500 αξιωματικοί συμμετείχαν σε επιδρομές που είχαν επικεντρωθεί στην πόλη Καλαβρία την Πέμπτη. Οι ύποπτοι εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμού, δολοφονίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πως ανήκουν σε οργάνωση μαφίας. Η έρευνα ξεκίνησε το 2016 και κάλυψε τουλάχιστον 11 ιταλικές περιφέρειες, όπως η Λομβαρδία, η Σικελία, το Βένετο, η Τοσκάνη και η Καμπανία. Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Γερμανία, την Ελβετία και τη Βουλγαρία.

Οι συλληφθέντες περιλάμβαναν τον Giancarlo Pittelli, γνωστό δικηγόρο και πρώην μέλος του κόμματος Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Pittelli, ο οποίος ήταν επίσης μέλος μιας επιτροπής δικαιοσύνης και περιφερειακός συντονιστής του κόμματος του Μπερλουσκόνι, κατηγορείται για εμπλοκή με τα κυκλώματα της μαφίας. Ένας πρώην περιφερειακός αξιωματούχος, ένας δήμαρχος, ένας αξιωματούχος πολιτικού κόμματος και ένας αστυνομικός διοικητής ήταν επίσης μεταξύ των συλληφθέντων.

«Έχω ασχοληθεί με την έρευνα αυτή από τότε που έγινα γενικός εισαγγελέας στο Καταντζάρο», δήλωσε ο Nicola Gratteri, εισαγγελέας κατά της μαφίας που ηγήθηκε της έρευνας. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση από τη διάρκεια της δίκης του Παλέρμο», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε διαδικασίες που αφορούσαν τη σικελική μαφία στο Παλέρμο μεταξύ 1986 και 1992. Κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης, η οποία διεξήχθη σε δικαστήριο που χτίστηκε ειδικά για το σκοπό αυτό, οι εισαγγελείς κατηγόρησαν 475 υποτιθέμενους μαφιόζους.

Η επιχείρηση της Πέμπτης αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά της Ndrangheta. Σε ένα μικρό χαρτί που χρησιμοποίησε η μαφία για επικοινωνίες υψηλού επιπέδου, η αστυνομία έμαθε τη φράση που πρέπει να επαναλάβουν οι δυνητικοί μαφιόζικοι, προτού να γίνουν πλήρεις αρχηγούς Ndrangheta. Η πρόταση περιέχει ένα απόσπασμα από τους τρεις ιππότες του 17ου αιώνα οι οποίοι, σύμφωνα με το μύθο, ίδρυσαν τη Cosa Nostra στη Σικελία, την Camorra στην Καμπανία και την  Ndrangheta στην Καλαβρία.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ