Χονγκ Κονγκ: Το μεγαλειώδες πρωτοχρονιάτικο σόου με πυροτεχνήματα ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας

Χονγκ Κονγκ: Το μεγαλειώδες πρωτοχρονιάτικο σόου με πυροτεχνήματα ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Χονγκ Κονγκ θα ακυρωθεί για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Το σόου ακυρώθηκε καθώς οι διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει εδώ και πάνω από έξι μήνες έκαναν εντονότερες τις ανησυχίες για την ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο Συμβούλιο Τουρισμού. Το σόου αυτό συνήθως προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες στο γραφικό λιμάνι της Βικτόρια και η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο. Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην πρώην βρετανική αποικία, που πυροδοτήθηκαν από ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που τώρα αποσύρθηκε και αφορούσε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, έχουν αποδεκατίσει τους κλάδους του τουρισμού και του λιανεμπορίου, με πολλές σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις να ακυρώνονται τους τελευταίους μήνες.

Τα πυροτεχνήματα θα αντικατασταθούν από τη «Συμφωνία των Φώτων», ένα πολυμεσικό σόου με φώτα, που περιλαμβάνει προβολές στους υψηλότερους ουρανοξύστες της πόλης τα μεσάνυκτα, σύμφωνα με αξιωματούχους του τουριστικού κλάδου. Η πρόσοψη του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου του Χονγκ Κονγκ θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο ρολόι που θα μετρά αντίστροφα τον χρόνο ενώ από τις γειτονικές ταράτσες θα εκτοξευθούν μικρά πυροτεχνήματα. Το Συμβούλιο Τουρισμού «δίνει μεγάλη σημασία στη δημόσια ασφάλεια όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει», ανέφερε σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα νέο μοντέλο».

Το συμβούλιο ανακοίνωσε ότι οι τουριστικές αφίξεις στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν βουτιά 56% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, που είναι η μεγαλύτερη μείωση εδώ και 15 χρόνια, όταν η πόλη χτυπήθηκε από την επιδημία του SARS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM
Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Διεθνή / Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ σχεδιάζει μαζικές απελάσεις αιτούντων άσυλο και αποχώρηση από διεθνείς συνθήκες όπως η ΕΣΔΑ και η Σύμβαση της Γενεύης, πυροδοτώντας διεθνείς αντιδράσεις και πολιτικές αναταράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM