Βερολίνο: Μυστήριο με τον ανοιγμένο τάφο του αρχιναζί, Ράινχαρντ Χάιντριχ

Βερολίνο: Μυστήριο με τον ανοιγμένο τάφο του αρχιναζί, Ράινχαρντ Χάιντριχ Facebook Twitter
0

Η αστυνομία του Βερολίνου προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του ανοιγμένου τάφου  αξιωματικού των SS, Ράινχαρντ Χάιντριχ.


Ειδικότερα, υπάλληλος του κοιμητηρίου στο κεντρικού Βερολίνου ανακάλυψε την περασμένη Πέμπτη ότι ο τάφος του Χάιντριχ , ο οποίος σκοτώθηκε από Τσέχους αντάρτες το 1942, είχε ανοιχτεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είχαν αφαιρεθεί οστά από μέσα. Σημειώνεται ότι η  παραβίαση ενός τάφου διώκεται από το Γερμανικό δίκαιο.

Ο Χάιντριχ υπήρξε ένας από τους οργανωτές της μαζικής δολοφονίας των Εβραίων της Ευρώπης στη Ναζιστική Γερμανία. Προήδρευσε στο συνέδριο του Wannsee τον Ιανουάριο του 1942 όπου σχεδιάστηκε η «Τελική Λύση» της γενοκτονίας του Χίτλερ.  Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «ο χασάπης» και ίδιος ο Χίτλερ τον είχε αποκαλέσει «ο άνδρας με την σιδερένια καρδιά».

Οι συμμαχικές δυνάμεις κατοχής, στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αποφάσισαν ότι οι τάφοι σημαντικών Ναζί δεν θα πρέπει να σημαδεύονται, ώστε να εμποδίσουν τους υποστηρικτές τους να τους μετατρέψουν σε «βωμούς λατρείας».
Όποιος παραβίασε τον τάφο του Χάιντριχ πιστεύεται ότι είχε «εσωτερική» πληροφόρηση για το ποιος βρισκόταν μέσα στον συγκεκριμένο τάφο.


Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και το 2000 σε άλλο κοιμητήριο του Βερολίνου, όταν ένα ομάδα ακροαριστερών άνοιξαν τον τάφο του Χόρστ Βέσελ, στρατιώτη σε τάγμα εφόδου των Ναζί που δολοφονήθηκε το 1930. Η ομάδα υποστήριξε ότι πέταξε το κρανίου στον ποταμό Σπρι, ωστόσο η αστυνομία το διέψευσε δηλώνοντας ότι αφ' ενός επρόκειτο για τον τάφο του πατέρα του Βέσελ, αφ' ετέρου δε, κανένα οστό δεν είχε αφαιρεθεί από μέσα.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ