Σοκ στη Ρωσία με διάσημο ιστορικό που κατηγορείται πως διαμέλισε 24χρονη πρώην φοιτήτριά του

Σοκ στη Ρωσία με διάσημο ιστορικό που κατηγορείται πως διαμέλισε 24χρονη πρώην φοιτήτριά του Facebook Twitter
Ο Όλεγκ Σοκόλοφ με την πρώην φοιτήτρια του που κατηγορείται πως δολοφόνησε και διαμέλισε προσπαθώντας να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος.
0

Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρωσία η είδηση πως διάσημος ιστορικός συνελήφθη ως ύποπτος για την άγρια δολοφονία πρώην φοιτήτριάς του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τη ρωσική αστυνομία.

«Ένας άνδρας 63 ετών βγήκε σήμερα το πρωί από τα νερά του ποταμού Μόικα, στο κέντρο της πόλης. Στο σακίδιο πλάτης που είχε, βρέθηκαν δύο γυναικεία χέρια και ένα πιστόλι κρότου. Θεωρείται ύποπτος για φόνο», αναφέρει ένα δελτίο τύπου η Επιτροπής Έρευνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά δεν ήθελε να κατονομαστεί, ο άνδρας που συνελήφθη είναι ο Όλεγκ Σοκόλοφ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Πολλές ρωσικές ιστοσελίδες δημοσιεύουν επίσης φωτογραφίες και πληροφορίες για το έγκλημα κατονομάζοντας τον Σοκόλοφ.

Σοκ στη Ρωσία με διάσημο ιστορικό που κατηγορείται πως διαμέλισε 24χρονη πρώην φοιτήτριά του Facebook Twitter

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν, από την πλευρά τους, ότι ο Όλεγκ Σοκόλοφ, σε κατάσταση μέθης, έπεσε στο νερό, ενώ προσπαθούσε να εξαφανίσει τα μέλη του σώματος της νεαρής γυναίκας στον ποταμό. Όταν οι αρχές ειδοποιήθηκαν πως στο ποτάμι υπήρχε ένας άντρας, έσπευσαν να βοηθήσουν και βρήκαν στο σακίδιο του τα ανθρώπινα μέλη. Ο ιστορικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με υποθερμία.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η αστυνομία έκανε στη συνέχεια έρευνα στο σπίτι του Σοκόλοφ και εκεί βρέθηκε το αποκεφαλισμένο πτώμα της Αναστασία Ετστσένκο, μιας 24χρονης που ήταν φοιτήτριά του και είχαν συνυπογράψει πολλές εργασίες μαζί. Τα ρωσικά μίντια δημοσιεύουν πολλές γκροτέσκες περιγραφές για τα ευρήματα στο διαμέρισμά του που όμως δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως από τις αρχές.

Σοκ στη Ρωσία με διάσημο ιστορικό που κατηγορείται πως διαμέλισε 24χρονη πρώην φοιτήτριά του Facebook Twitter
Στη φωτογραφία είναι σύμφωνα με ρωσικά μίντια η δολοφονημένη Αναστασία Ετστσένκο

Ο ιστορικός φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τη νεαρή γυναίκα στο σπίτι του πριν από δύο ημέρες, μεταδίδει το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 47news.ru, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές της αστυνομίας. Πληροφορίες από ρωσικά μμε αναφέρουν πως ο Σοκόλοφ είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές στο παρελθόν με καταγγελίες για χρήση βίας εναντίον συντρόφων του. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM