Κρούσματα ασθένειας του εγκεφάλου που εξαπλώνεται από τσιμπούρια εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία

Κρούσματα ασθένειας του εγκεφάλου που εξαπλώνεται από τσιμπούρια εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Μια μολυσματική ασθένεια που μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο και εξαπλώνεται μέσα από τα τσιμπούρια αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά σε τσιμπήματα στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Public Health England (Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας) είπε πως επιβεβαίωσε δυο περιπτώσεις ιού εγκεφαλίτιδας σε τσιμπήματα από τσιμπούρι, σε δυο μέρη της Αγγλίας- το Thetford Forest και μια περιοχή στα σύνορα Hampshire και Dorset.

Η PHE τόνισε ωστόσο πως ο κίνδυνος για τον πληθυσμό είναι ακόμη «πολύ χαμηλός», προσθέτοντας πως παρακολουθεί την κατάσταση για να ελέγξει πόσο συνηθισμένα μπορεί να είναι τα τσιμπήματα.

Ο συγκεκριμένος ιός εγκεφαλίτιδας ήδη έχει ήδη κυκλοφορήσει σε περιοχές της υπαίθρου σε ηπειρωτική Ευρώπη και Σκανδιναβία, καθώς επίσης και στην Ασία με ενδείξεις να δείχνουν πως έφτασε πλέον και στη Βρετανία.

Ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς εξαπλώνεται. Ειδικοί υποστηρίζουν πως μολυσμένα τσιμπούρια μπορεί να μεταφέρθηκαν μέσω αποδημητικών πτηνών.

Τα τσιμπούρια τρέφονται με αίμα, που απορροφούν από το δέρμα των θηλαστικών, στα οποία παρασιτούν. Στη Βρετανία η εμφάνιση τους έγινε συχνότερη λόγω της μεγάλη αύξησης του αριθμού των ελαφιών. 

Ειδικοί καθησυχάζουν πως οι περισσότεροι που θα προσβληθούν από τον ιό θα εμφανίσουν καθόλου ή μέτρια συμπτώματα, όπως της γρίπης. Ωστόσο η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί προσβάλλοντας τον εγκέφαλο ή το κεντρικό νευρικό σύστημα και να αποδειχθεί μοιραία.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM