Η αστυνομία διερεύνησε δύο κατοικίες στη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σχέση με την υπόθεση ανακάλυψης 39 πτωμάτων μέσα σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσεξ.

 

Οι διαδικασίες αναγνώρισης για τους νεκρούς ανθρώπους συνεχίζονται ενώ τα βρετανικά μίντια κάνουν λόγο για τη χειρότερη τραγωδία του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και 20 χρόνια.

 

Οι δύο έρευνες την Τετάρτη το βράδυ πιστεύεται ότι συνδέονται με τη σύλληψη του οδηγού, του 25χρονου Μο Ρόμπινσον ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται ακόμη από την αστυνομία. Δεν είναι σαφές αν ο Ρόμπινσον γνώριζε πως μεταφέρει ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και ποιος ήταν ο ρόλος του στην υπόθεση.

 

Η αστυνομία του Essex ειδοποιήθηκε για την ανακάλυψη των πτωμάτων 38 ενηλίκων και ενός εφήβου στο φορτηγό που βρέθηκε σε ένα βιομηχανικό πάρκο την Τετάρτη.

 

 

 

Παράλληλα με την έρευνα για τη δολοφονία, άρχισε μια παράλληλη έρευνα για να εξεταστεί εάν δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος έπαιξαν ρόλο.

 

Το όχημα είχε μια ψυκτική μονάδα συνδεδεμένη πίσω του και εκτιμάται από κάποιους πως οι μετανάστες ίσως πάγωσαν μέχρι θανάτου σε θερμοκρασίες -25C.

 

Το φορτηγό μέσα στο οποίο η βρετανική αστυνομία βρήκε τα πτώματα 39 ανθρώπων είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας Ιρλανδού πολίτη, όπως ανακοινώθηκε από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Η πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση. «Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» λέει το υπουργείο.

 

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας BNR, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι το φορτηγό, η άδεια κυκλοφορίας του οποίου είχε εκδοθεί στη Βουλγαρία με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2017, είχε φύγει από τη βαλκανική χώρα την επόμενη ημέρα και δεν είχε έκτοτε επιστρέψει. Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

 

Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

 

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.