Νεκρός 13χρονος από αποσμητικό «που μύριζε όπως η μητέρα του» - Το ψέκαζε για να μην του λείπει

Νεκρός 13χρονος από αποσμητικό «που μύριζε όπως η μητέρα του» - Το ψέκαζε για να μην του λείπει Facebook Twitter
0

Ένας 13χρονος πέθανε όταν εισέπνευσε αποσμητικό το οποίο ψέκασε επειδή «μύριζε όπως η μητέρα του», σύμφωνα με το BBC.  

O Jack Waple βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στο Νόρφολκ της Βρετανίας, τον περασμένο Ιούνιο, με ένα αποσμητικό σπρέι δίπλα του. 

Το αγόρι είχε καθησυχάσει προηγουμένως την μητέρα του πως ο μόνος λόγος που πολύ συχνά ψέκαζε το αποσμητικό της στον χώρο ήταν για να την μυρίζει σε περίπτωση που ένιωθε άγχος όταν εκείνη έφευγε από το σπίτι.

Στην δίκη που έγινε πρόσφατα, η εισαγγελέας απεφάνθη πως το αγόρι πέθανε από ατύχημα. Σύμφωνα με την νεκροψία, ο θάνατός του προκλήθηκε από «εισπνοή αεροζόλ», ενώ υπέστη επίσης καρδιακή προσβολή. 

Στην ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, η μητέρα του 13χρονου, Susan Waple ανέφερε πως είχε παρατηρήσει ότι έλειπαν συχνά συσκευασίες αποσμητικού από το σπίτι ή όσες υπήρχαν έμοιαζαν πιο ελαφριές από ό,τι συνήθως. Όπως εξήγησε η μητέρα, ο Jack την είχε καθησυχάσει πως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, λέγοντας πως ψεκάζει το αποσμητικό επειδή μύριζε όπως εκείνη. 

Οι γονείς του τού είχαν μιλήσει επανειλημμένα για την κατάχρηση του αποσμητικού. 

Στις 13 Ιουνίου, η μητέρα του Jack τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στην κρεβατοκάμαρά του και δίπλα του ένα αποσμητικό σπρέι. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η εισπνοή αποσμητικών μπορεί περισσότερο βλάπτει την καρδιά παρά τους πνεύμονες.

«Θεωρώ πολύ πιθανό να χρησιμοποίησε το αποσμητικό και ξαφνικά να πέθανε», σημείωσε η εισαγγελέας, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 13χρονος ήθελε να αυτοκτονήσει.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM