Brexit: Το Σάββατο στο βρετανικό κοινοβούλιο η έγκριση της συμφωνίας

Brexit: Το Σάββατο στο βρετανικό κοινοβούλιο η έγκριση της συμφωνίας Facebook Twitter
0

Ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να κάνει μια δήλωση στο κοινοβούλιο το Σάββατο και στη συνέχεια οι βουλευτές θα συζητήσουν εάν θα εγκρίνουν τη νέα του συμφωνία για το Brexit ή η χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν αργότερα σήμερα εάν θα προχωρήσουν με τη συνεδρίαση του Σαββάτου, που θα είναι η πρώτη σαββατιάτικη συνεδρίαση από το 1982. Εάν εγκριθεί, η συνεδρίαση του κοινοβουλίου θα ξεκινήσει στις 11:30 ώρα Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός της κυβέρνησης αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Τζέικομπ Ρις-Μογκ.

«Ο πρωθυπουργός θα κάνει μια δήλωση ενημερώνοντας τη βουλή (των Κοινοτήτων) για την έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συνοψίζεται σε μια πρόταση είτε για την έγκριση μιας συμφωνίας είτε για την έγκριση μιας εξόδου χωρίς συμφωνία», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει η συζήτηση να διαρκέσει 90 λεπτά.

«Αυτό που θέλουμε είναι μια απάντηση 'ναι' ή 'όχι' από τη βουλή – της αρέσει η συμφωνία ή όχι;»

«Πράσινο φως» από τους Βρετανούς βουλευτές 

Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν σήμερα το σχέδιο της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί το Σάββατο ειδική συνεδρίαση του κοινοβουλίου ώστε το σώμα να συζητήσει και να ψηφίσει τη συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το Brexit. Οι βουλευτές ενέκριναν επίσης μια αλλαγή στους κανόνες της συζήτησης του Σαββάτου, η οποία επιτρέπει να τεθούν σε ψηφοφορία πολλές τροπολογίες.

Η αλλαγή αυτή μπορεί να επιτρέψει να δοκιμασθούν στο κοινοβούλιο ιδέες όπως το να εξαρτηθεί η αποδοχή της συμφωνίας από ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση ήταν αντίθετη στην αλλαγή αυτή, όμως έχασε τη σχετική ψηφοφορία με 287 ψήφους έναντι 275.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ