CNN: Τουρκικά πυρά έπεσαν κοντά σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Συρία

CNN: Τουρκικά πυρά έπεσαν κοντά σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Συρία Facebook Twitter
0

To CNN επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι η Τουρκία έριξε πυρά κατά λάθος περιοχή στην Συρία, στην οποία υπήρχαν αμερικανικά στρατεύματα. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τα τουρκικά πυρά «έπεσαν» περίπου 700 μέτρα από βάση των ΗΠΑ κοντά στο Κομπάνι. «Είναι αυτό ακριβώς που το Πεντάγωνο δεν ήθελε να συμβεί», ανέφερε η ανταποκρίτρια του CNN προσθέτοντας πως το Πεντάγωνο βρίσκεται σε εγρήγορση για τους στρατιώτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή. Ωστόσο σημείωσε ότι το Πεντάγωνο εκτιμά πως η επίθεση δεν ήταν εσκεμμένη.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταρτίσει σχέδια ώστε να απομακρύνουν τις δυνάμεις τους από την βόρεια Συρία, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

 

H είδηση έρχεται ενώ ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε αξιωματούχους να καταρτίσουν σχέδιο πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Μνούτσιν είπε ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέπει τη δυνητική εφαρμογή πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. «Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει διάταγμα για να μεταπείσει την Τουρκία από οποιαδήποτε συνέχιση της στρατιωτικής της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν.

«Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις», είπε ο Μνούτσιν από τον Λευκό Οίκο. «Ο πρόεδρος θα τις χρησιμοποιήσει όταν κριθεί αναγκαίο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM