«Βαθύ λαρύγγι» στον Λευκό Οίκο: Καρατόμησαν τη βοηθό του Τραμπ που αποκάλυπτε μυστικά του

«Βαθύ λαρύγγι» στον Λευκό Οίκο: Καρατόμησαν τη βοηθό του Τραμπ που αποκάλυπτε μυστικά του Facebook Twitter
H έμπιστη του Τραμπ δεν ήταν καθόλου έμπιστη τελικά
0

Η προσωπική βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τον Λευκό Οίκο, μετά από διαρροή προσωπικών πληροφοριών για την οικογένειά του.

Η 29χρονη Μαντλίν Ουέστερχαουτ ήταν στο πλευρό του Τραμπ από την πρώτη μέρα της θητείας του και απομακρύνθηκε ξαφνικά την Πέμπτη, αφού ο πρόεδρος έμαθε ότι μιλούσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δείπνου αυτό το μήνα. Το CBS μεταδίδει πως μεταξύ άλλων καυχήθηκε για την πρόσβαση που είχε στην οικογένεια Τραμπ κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο Νιου Τζέρσι.

Αρκετοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θεωρούσαν από καιρό αναξιόπιστη τη βοηθό του Τραμπ με μια πηγή να λέει στο CBS: «Ήταν κατάσκοπος από την πρώτη μέρα και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την εγγύτητά της προς τον πρόεδρο». Σύμφωνα με τους New York Times, έχει μια ιδιωτική σελίδα στο Instagram στην οποία δημοσιεύει εικόνες από τη ζωή της στο Λευκό Οίκο και τα ταξίδια με τον πρόεδρο.

Την είδηση για την παραίτηση της Μαντλίν έκανε άλλωστε γνωστή αρχικά η εφημερίδα New York Times. Η εφημερίδα αναφέρει πως το γραφείο της ήταν ακριβώς μπροστά από το Οβάλ Γραφείο και για το λόγο αυτή την αναφέρει ως «φύλακα της πόρτας» του Τραμπ.

«Βαθύ λαρύγγι» στον Λευκό Οίκο: Καρατόμησαν τη βοηθό του Τραμπ που αποκάλυπτε μυστικά του Facebook Twitter

Πηγές είπαν στο CBS News ότι το βράδυ που πιάστηκε να αποκαλύπτει απόρρητες πληροφορίες, έπινε και δημοσιοποίησε λεπτομέρειες για την οικογένεια του προέδρου. Αναφέρθηκε επίσης σε κουτσομπολιά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που ζητούν πρόσβαση στον πρόεδρο. Δεν είναι σαφές το πως όσα είπε, έφτασαν στα αυτιά του Τραμπ ο οποίος εμφανίζεται αρκετά ενοχλημένος με την εξέλιξη.

Άλλα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και το Politico, ανέφεραν στη συνέχεια και αυτά την παραίτηση και παρασκήνιο γύρω από την εξέλιξη. Σύμφωνα με το CNN, η Ουέστερχαουτ δεν αποσαφήνισε στους δημοσιογράφους ότι αυτά που έλεγε ήταν off the record και ένας από τους δημοσιογράφους, ενημέρωσε για τη συνομιλία τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ και η Ουέστερχαουτ είχαν μια «στενή» σχέση, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ ο οποίος υπογράμμισε ωστόσο πως το να μιλάει κάποιος για την οικογένεια του προέδρου αποτελεί μια «κόκκινη γραμμή» που δεν πρέπει να ξεπερνιέται.

Η Ουέστερχαουτ δεν εμφανίζεται στα ΜΜΕ ως συνεργάτιδα πρώτου πλάνου στον Λευκό Οίκο όμως η αποχώρησή της προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο παραιτήσεων μετά την εκλογή του Τραμπ το 2016.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM