ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μπάρκλεϊ: «Η Βρετανία έχει δεσμευθεί να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου»

Μπάρκλεϊ: «Η Βρετανία έχει δεσμευθεί να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου» Facebook Twitter
1

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευθεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε επισήμως το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Ο Μπάρκλεϊ επανέλαβε επίσης την εναντίωση της Βρετανίας στο «ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας», ένα πρωτόκολλο που διαπραγματεύτηκε η προκάτοχος του Τζόνσον, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και την επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Αλλά εάν δε είναι δυνατό να βρεθεί ένας συμβιβασμός, τότε ήμασταν σαφείς ότι φεύγουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, την 31η Οκτωβρίου», είπε ο Μπάρκλεϊ, ο οποίος μιλούσε σε μια διάσκεψη στο Παρίσι που διοργανώνει η γαλλική εργοδοτική ομοσπονδία MEDEF.

«Ο κόσμος ψήφισε υπέρ του Brexit, και είναι σημαντικό για τη δημοκρατία να το υλοποιήσουμε», πρόσθεσε ο Μπάρκλεϊ.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κινήθηκε για να περιορίσει τη δυνατότητα του Κοινοβουλίου να αποτρέψει το Brexit μειώνοντας τον χρόνο που συνεδριάζει από τώρα μέχρι την ημερομηνία εξόδου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των αντιπάλων του που τον κατηγόρησαν για ένα «πολύ βρετανικό πραξικόπημα».

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
«Ο κόσμος ψήφισε υπέρ του Brexit, και είναι σημαντικό για τη δημοκρατία να το υλοποιήσουμε»Άκου τώρα, πράγματα, να μην τους συμφέρει οικονομικά, και να θέλουν να φύγουν επειδή έτσι ψήφισε ο λαουτζίκος, αντί να πάρουν παράδειγμα απο το πως λειτουργεί η Δημοκρατία στην χώρα που τη γέννησε...