Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευθεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ.

 

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε επισήμως το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

 

Ο Μπάρκλεϊ επανέλαβε επίσης την εναντίωση της Βρετανίας στο «ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας», ένα πρωτόκολλο που διαπραγματεύτηκε η προκάτοχος του Τζόνσον, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και την επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

«Αλλά εάν δε είναι δυνατό να βρεθεί ένας συμβιβασμός, τότε ήμασταν σαφείς ότι φεύγουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, την 31η Οκτωβρίου», είπε ο Μπάρκλεϊ, ο οποίος μιλούσε σε μια διάσκεψη στο Παρίσι που διοργανώνει η γαλλική εργοδοτική ομοσπονδία MEDEF.

 

«Ο κόσμος ψήφισε υπέρ του Brexit, και είναι σημαντικό για τη δημοκρατία να το υλοποιήσουμε», πρόσθεσε ο Μπάρκλεϊ.

 

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κινήθηκε για να περιορίσει τη δυνατότητα του Κοινοβουλίου να αποτρέψει το Brexit μειώνοντας τον χρόνο που συνεδριάζει από τώρα μέχρι την ημερομηνία εξόδου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των αντιπάλων του που τον κατηγόρησαν για ένα «πολύ βρετανικό πραξικόπημα».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr