Ο ματωμένος γάμος - Συγκλονιστική μαρτυρία του γαμπρού που επέζησε από την αιματηρή επίθεση στο Αφγανιστάν

Ο ματωμένος γάμος - Συγκλονιστική μαρτυρία του γαμπρού που επέζησε από την αιματηρή επίθεση στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
O Mirwais Elmi μιλά για το γάμο του που από γιορτή μετατράπηκε σε λουτρό αίματος
2

Ο γαμπρός, του οποίου ο γάμος βάφτηκε με αίμα από την φονική επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, λέει ότι έχει «χάσει κάθε ελπίδα».

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Mirwais Elmi είπε ότι η νύφη επέζησε, αλλά ο αδελφός του και άλλοι συγγενείς του ήταν μεταξύ των 63 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση του Σαββάτου.

Στη συνέντευξή του, ο Mirwais Elmi είπε πως θυμάται τα χαμογελαστά πρόσωπα των δικών του που λίγο αργότερα είδε να τους μεταφέρουν νεκρούς από την αίθουσα.

«Η οικογένειά μου, η νύφη μου, όλοι είναι σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούν να μιλήσουν», είπε. «Έχω χάσει την ελπίδα, έχω χάσει τον αδελφό μου, έχασα τους φίλους μου, έχασα τους συγγενείς μου και ποτέ δεν θα βρω ξανά την ευτυχία στη ζωή μου».

«Δεν μπορώ να πάω στις κηδείες, αισθάνομαι πολύ αδύναμος ... Ξέρω ότι αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος πόνος για τους Αφγανούς, τα βάσανα θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.

Ο πατέρας της νύφης είπε στα αφγανικά μέσα ότι 14 μέλη της οικογένειάς του είχαν πεθάνει στην επίθεση.Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ.

Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 63 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 182 σε επίθεση στη διάρκεια μιας γαμήλιας γιορτής στην οποία συμμετείχε πολύς κόσμος στην αφγανική πρωτεύουσα. «Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες και παιδιά», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν πτώματα να κείτονται ανάμεσα σε αναποδογυρισμένα τραπέζια και καρέκλες μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν ο γάμος. Ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά του στο χώρο της αίθουσας όπου βρίσκονταν οι άνδρες, δήλωσαν αξιωματούχοι. «Όλοι έτρεχαν», είπε μετά την έκρηξη ένας σερβιτόρος στην αίθουσα, ο Σάγεντ Αγά Σαχ. «Μερικοί από τους σερβιτόρους μας σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν».

Η επιχείρηση των αιθουσών γάμου έχει αναπτυχθεί στην Καμπούλ, καθώς η αφγανική οικονομία ανακάμπτει βραδέως και οι οικογένειες δαπανούν περισσότερα χρήματα σε γιορτές.Τουλάχιστον 40 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από έκρηξη που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο σε αίθουσα γάμου στην Καμπούλ.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Να μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι μουσουλμάνοι, είτε άλλου δόγματος (στην προκειμένη περίπτωση διάβασα στον ξένο Τύπο ότι επρόκειτο για θύματα από τη σιιτική μειονότητα), είτε "χλιαροί" ή (λιγότερο ή περισσότερο) εκκοσμικευμένοι μουσουλμάνοι, είτε πολίτες μουσουλμανικών χωρών με τις οποίες οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Ακόμα και στη Γαλλία, αρκετά από τα θύματα των επιθέσεων του ισλαμικού κράτους ή των "μοναχικών λύκων" ήταν μουσουλμάνοι Γάλλοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός και δύο στρατιωτικοί, γιοί ή εγγονοί Αράβων μεταναστών. Απλά, ενα τρομοκρατικό χτύπημα των ισλαμιστών που προκαλεί Χ αριθμό νεκρών θα γνωρίσει μικρή (ως ελάχιστη) προβολή από τα Δυτικά ΜΜΕ εάν αφορά μουσουλμάνους νεκρούς σε μουσουλμανική χώρα και τεράστια πολυήμερη προβολή εάν τα θύματα είναι Δυτικοί πολίτες.