Λουξεμβούργο: Τουλάχιστον 6 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο

Λουξεμβούργο: Τουλάχιστον 6 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο Facebook Twitter
0

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου, που σάρωσε το νοτιοδυτικό Λουξεμβούργο, προκαλώντας υλικές ζημιές, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό των πυροσβεστών.

Οι ριπές ανέμου έφθασαν τα 128 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε τις πόλεις Μπασαράζ και Πετάνς, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, και τη γαλλική πόλη Λονβί γύρω στις 17.30 τοπική ώρα, σήμερα.

Βίντεο, που αποτυπώνουν το καταστροφικό πέρασμα των ακραίων καιρικών φαινομένων, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτά διακρίνονται οι στέγες και οι καμινάδες των σπιτιών να παρασύρονται από τους θυελλώδεις ανέμους. Περισσότερα από 100 σπίτια υπέστησαν καταστροφές, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Πετάνς Πιερ Μελινά, που μίλησε στο RTL.


Σε άλλα βίντεο διακρίνονται ξεριζωμένα δέντρα, αυτοκίνητα κατεστραμμένα και δρόμοι αποκλεισμένοι. Πολλές οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν και έκλεισαν από τα συντρίμμια. Προβλήματα καταγράφηκαν στη σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει το Λουξεμβούργο με το Λονβί, έγινε γνωστό από την εταιρεία Σιδηροδρόμων της χώρας (CFL).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM
Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM