Γερμανία: Μυστηριώδης ευεργέτης δώρισε 200.000 ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Γερμανία: Μυστηριώδης ευεργέτης δώρισε 200.000 ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα Facebook Twitter
Sierigk Pete/ Braunschweiger Zeitung
0

Μυστηριώδης ευεργέτης διένειμε από την αρχή του έτους, δωρεές ύψους τουλάχιστον 200.000 ευρώ σε ρευστό σε διάφορα ιδρύματα της περιοχής του Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία.

Ένα ίδρυμα για βαριά πάσχοντες ασθενείς έλαβε την Δευτέρα δωρεά ύψους 100.000 ευρώ σε ρευστό, ήτοι 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Τα χρήματα βρέθηκαν σε έναν φάκελο που απευθυνόταν στη συντακτική ομάδα της τοπικής εφημερίδας «Braunschweiger Zeitung», όπου δίνονταν οδηγίες για τον παραλήπτη της δωρεάς.

«Το να βοηθάμε τους βαριά ασθενείς να πεθάνουν είναι ένδειξη ανθρώπινης ζεστασιάς και αξίζει τον σεβασμό και την αναγνώριση» έγραψε ο γενναιόδωρος ευεργέτης, που εξήγησε ότι τα χρήματα δηλώθηκαν κανονικά στις φορολογικές αρχές. 

«Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι και δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο αυτές τις καλές πράξεις» αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για εκείνον, υπογράμμισε ο Ντάβιντ Μάχε της «Braunschweiger Zeitung».

Κατά το παρελθόν, ο ανώνυμος ευεργέτης είχε αφήσει φακέλους με τα ποσά των 20.000 και 50.000 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα τελευταία χρόνια, ανώνυμες δωρεές προσφέρθηκαν σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDR, στην εφημερίδα «Wolfsburger Nachrichten» εστάλη τον περασμένο χρόνο φάκελος με το ποσό των 100.000 ευρώ που προοριζόταν για την οικοδόμηση ενός δεύτερου ιδρύματος για ετοιμοθάνατους ασθενείς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν:

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η Μάξγουελ ζητά ξανά χάρη από τον Τραμπ με αντάλλαγμα «μαρτυρία υπέρ της αθωότητάς του»

«Η κα Μάξγουελ είναι έτοιμη να μιλήσει πλήρως και ειλικρινά εφόσον της δοθεί επιείκεια από τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της Μάξγουελ
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες με τον Τζέφρι Έπσταϊν
THE LIFO TEAM