Επιταχύνονται οι διαδικασίες για Brexit χωρίς συμφωνία

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
2

Η Βρετανία προετοιμάζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς για ένα Brexit χωρίς συμφωνία και θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο Ράαμπ, δεδηλωμένος υπέρμαχος της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, σημείωσε ότι το «αντιδημοκρατικό» ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας (backstop) πρέπει να αφαιρεθεί από την Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ.

«Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους εταίρους και φίλους μας στην ΕΕ, αλλά σε αυτήν θα πρέπει να περιλαμβάνεται η κατάργηση του αντιδημοκρατικού backstop», σημείωσε ο Ράαμπ στο BBC.

«Η οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός και αποδέχθηκε το υπουργικό συμβούλιο είναι να γίνουν με τη μέγιστη ταχύτητα αυτές οι προετοιμασίες», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Όλιβερ Λέτουιν, ο οποίος αντιτίθεται σε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία, δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC ότι οι βουλευτές θα επιδιώξουν να σταματήσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές αν το κοινοβούλιο θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Άντριου: Τι ακολουθεί μετά τη σύλληψή του και ποιες οι επιπτώσεις στη βασιλική οικογένεια

Η σύλληψη του Άντριου προκαλεί τριγμούς στη βρετανική μοναρχία και επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση Έπσταϊν, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τις συνέπειες στο κύρος της βασιλικής οικογένειας και τη στάση του Παλατιού απέναντι στην κρίση
THE LIFO TEAM
ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ένα Brexit χωρίς πλάνο θα δημιουργήσει τριβές και με την Βόρεια Ιρλανδία. Αλλά μάλλον δεν τους πολυαπασχολεί. Η απόσχιση της Σκωτίας μοιάζει πιο πιθανό σενάριο από ποτέ.