Κατεχόμενα: Πύραυλος το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη

Κατεχόμενα: Πύραυλος το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη Facebook Twitter
1

Πύραυλος S- 200 είναι το αντικείμενο που έπεσε στην περιοχή Πενταδάχτυλος, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τον «υπουργό Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι.

Στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι με τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η επιγραφή στον πύραυλο που έπεσε χθες είναι ίδια με την επιγραφή του πυραύλου ρωσικής κατασκευής τύπου S- 200 που είχε πέσει στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας τον Ιούλιου του 2018.

Συνολικά πέντε κομμάτια του πυραύλου έχουν εντοπιστεί στα σημεία, Βουνό, Δίκωμο και Κορνόκηπο. Το ένα από αυτά στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμο, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ», πρόκειται για πληροφόρηση από την «γενική διεύθυνση αστυνομίας», σύμφωνα με την οποία δύο κομμάτια εντοπίστηκαν στον Κορνόκηπο, δύο στο Βουνό, τα οποία ανήκουν στο κύριο μέρος του πυραύλου, και ένα στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμα.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα κοντά στα χωριά Βουνό και Δίκωμο έχει αποκλειστεί.

Το «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίασε εκτάκτως παρουσία του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας» και του «διοικητή» των «ειρηνευτικών δυνάμεων».

Η Κίπρις ποστασί δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της ότι, σύμφωνα με είδηση του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA, ισραηλινά μαχητικά άνοιξαν πυρ με πυραύλους εναντίον στόχων του συριακού στρατού κοντά στις πόλεις Δαμασκό και Χομς. Το συριακό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισαν επίθεση μέσω του Λιβανέζικου εναέριου χώρου.

Γράφει επίσης ότι εξαιτίας της επίθεσης των Ισραηλινών ένα μωρό πέθανε στην πόλη Σαχναγιά στη νότια Συρία ενώ έχουν τραυματιστεί και πολλοί πολίτες. Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις λέγοντας ότι δεν κάνουν σχόλια για τέτοιου είδους γεγονότα.

Φωτογραφίες από τα συντρίμμια κυκλοφορούν στα τουρκοκυπριακά μέσα.

Κατεχόμενα: Πύραυλος το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη Facebook Twitter
Κατεχόμενα: Πύραυλος το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη Facebook Twitter
Κατεχόμενα: Πύραυλος το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη Facebook Twitter
Κατεχόμενα: Πύραυλος το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη Facebook Twitter

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Η αναφορά των ισραηλινών επιθέσων είναι σημαντική, αλλά θα έπρεπε να συμπληρωθεί (από τα τουρκικά ΜΜΕ, χαχαχα, λέμε τώρα) ότι οι Ισραηλινοί δεν έχουν S-200. Αντιθέτως, τέτοιους πυραύλους έχουν οι Σύροι. Μάλλον οι δεύτεροι τους εξαπέλυσαν, κάπως έτσι: https://www.youtube.com/watch?v=M4t5oNj7npc