Κύπρος: Έκρηξη στα κατεχόμενα - Συνετρίβη άγνωστο αντικείμενο

Κύπρος: Έκρηξη στα κατεχόμενα - Συνετρίβη άγνωστο αντικείμενο Facebook Twitter
0

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν γύρω στη 1 το πρωί αρκετές περιοχές στα κατεχόμενα αλλά και την ελεύθερη Κύπρο και συγκεκριμένα τη Λευκωσία και τη Λάρνακα. Τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για συντριβή αγνώστου ακόμη αντικειμένου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον Πενταδάχτυλο και συγκεκριμένα στην περιοχή Βουνό. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και η ενημέρωση έρχεται κυρίως από τουρκικά Μέσα.

Στη σκηνή βρέθηκε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη φαίνεται να προήλθε από τη πτώση είτε στρατιωτικού αντικειμένου είτε μη επανδρωμένου αεροσκάφους ή πύραυλου. Ο κ. Ακιντζί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το αντικείμενο να είναι ρωσικής προέλευσης. Για απροσδιόριστης ταυτότητας αντικείμενο που πιστεύεται ότι ήταν επανδρωμένο ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή πύραυλος, κάνει λόγο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο.

Κύπρος: Έκρηξη στα κατεχόμενα - Συνετρίβη άγνωστο αντικείμενο Facebook Twitter

O Κουντρέτ Οζερσάι, με νέα του ανάρτηση, υποστηρίζει ότι πρόκειται είτε για πτώση αεροσκάφους με εκρηκτικά είτε πτώση πυραύλου. «Εν πρώτοις τα ευρήματα δείχνουν ότι την έκρηξη προκάλεσε είτε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά, είτε πύραυλος. Τα τεκμήρια είναι αρκετά να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συνέβη σύντομα, δεν υπάρχουν απώλειες ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο.».

Σε νεότερο τηλεγράφημα το Reuters αναφέρει πως ο Μουσταφά Ακιντζί, συνέδεσε το συμβάν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην εμπόλεμη Συρία.

Κύπρος: Έκρηξη στα κατεχόμενα - Συνετρίβη άγνωστο αντικείμενο Facebook Twitter

«Κατά πληροφορίες που έλαβα από στρατιωτικούς μας, αιτία του ατυχήματος δεν ήταν» η πτώση «ελικοπτέρου» ή άλλου τουρκοκυπριακού αεροσκάφους, ανέφερε ο ίδιος. Ο Κουντρέτ Εζερσάι, ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι «είναι προφανές πως δεν πρόκειται για κάτι που προέρχεται από το δικό μας έδαφος (...). Είναι μάλλον κάτι που συνδέεται (...) με τον πόλεμο στην περιοχή και κατέπεσε στο έδαφός μας», πρόσθεσε.

Η Κύπρος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Συρία. Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν νωρίτερα θέσεις του συριακού στρατού στη Χομς και στη Δαμασκό, εξαπολύοντας μια επιδρομή που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 21, σύμφωνα με έναν απολογισμό που μεταδόθηκε από συριακά κρατικά ΜΜΕ.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM