Ινδία: Σχεδόν πενήντα νεκροί σε 24 ώρες από τον καύσωνα στο κρατίδιο Μπιχάρ

Ινδία: Σχεδόν πενήντα νεκροί σε 24 ώρες από τον καύσωνα στο κρατίδιο Μπιχάρ Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας, που εδώ και δύο εβδομάδες πλήττεται από καύσωνα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Επίσης άλλοι 40 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία.Τα θύματα προέρχονταν όλα από την περιοχή Μαγκάντ, όπου επικρατεί ξηρασία και η θερμοκρασία εδώ και πολλές ημέρες κυμαίνεται γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου.Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 50 ετών. Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια και εμετούς.

Ο πρωθυπουργός του Μπιχάρ, ο Νιτίς Κούμαρ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους περίπου 5.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από καύσωνα. Στο Ρατζαστάν ο υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς.

Το 2017 επιστήμονες προειδοποίησα ότι η Νότια Ασία, όπου ζει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ανυπόφορη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του αιώνα εάν δεν γίνει κάτι για να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή. Το 2015 από τον καύσωνα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι στην Ινδία και το Πακιστάν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM