Ινδία: Σχεδόν πενήντα νεκροί σε 24 ώρες από τον καύσωνα στο κρατίδιο Μπιχάρ

Ινδία: Σχεδόν πενήντα νεκροί σε 24 ώρες από τον καύσωνα στο κρατίδιο Μπιχάρ Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας, που εδώ και δύο εβδομάδες πλήττεται από καύσωνα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Επίσης άλλοι 40 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία.Τα θύματα προέρχονταν όλα από την περιοχή Μαγκάντ, όπου επικρατεί ξηρασία και η θερμοκρασία εδώ και πολλές ημέρες κυμαίνεται γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου.Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 50 ετών. Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια και εμετούς.

Ο πρωθυπουργός του Μπιχάρ, ο Νιτίς Κούμαρ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους περίπου 5.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από καύσωνα. Στο Ρατζαστάν ο υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς.

Το 2017 επιστήμονες προειδοποίησα ότι η Νότια Ασία, όπου ζει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ανυπόφορη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του αιώνα εάν δεν γίνει κάτι για να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή. Το 2015 από τον καύσωνα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι στην Ινδία και το Πακιστάν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM