Ινδία: Βίασαν και έκαψαν ζωντανή 16χρονη - Τρίτο περιστατικό σε μια εβδομάδα

Ινδία: Βίασαν και έκαψαν ζωντανή 16χρονη - Τρίτο περιστατικό σε μια εβδομάδα Facebook Twitter
EPA
1

Ένα έφηβο κορίτσι στην Ινδία βιάστηκε και κάηκε ζωντανή από έναν άνδρα, πρόκειται για την τρίτη παρόμοια επίθεση στην Ινδία μέσα σε μια εβδομάδα. 

Η 16χρονη έχασε τη ζωή της αφού ο δράστης την έλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, μέσα στο σπίτι της, στην πολιτεία Μαντία Πραντές. Η αστυνομία έκανε γνωστό πως ο δράστης σκότωσε την κοπέλα αφού εκείνη του είπε πως θα αναφέρει τον βιασμό στην οικογένεια της. Οι αρχές έχουν συλλάβει για το περιστατικό έναν 28χρονο άνδρα.

Οι άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις, από τις οποίες η μία κατέληξε σε θάνατο, συνέβησαν στην πολιτεία Τζαρκάντ. Μια 17χρονη κοπέλα νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς ένας άνδρας της έβαλε φωτιά όταν εκείνη αρνήθηκε να τον παντρευτεί. 

  

Τα αυξανόμενα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων έχουν προκαλέσει σάλο στην Ινδία. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στη χώρα, ο βιασμός όλο και περισσότερο χρησιμοποιείται ως «εργαλείο επιβολής εξουσίας κατά των αδύνατων»

Τα συγκεκριμένα θέματα άρχισαν να καταλαμβάνουν ξανά υψηλή θέση στην ατζέντα στη χώρα μετά τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 8χρονης στο Κασμίρ. Η 8χρονη ήταν μουσουλμάνα. Για τη δολοφονία και τον βιασμό της συνελήφθησαν 8 ινδουιστές. Σε διαδηλώσεις που έγιναν υπέρ των κατηγορουμένων πήραν μέρος και ακροδεξιοί ινδουιστές πολιτικοί, κάτι που μεγάλωσε την κατακραυγή. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ