Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν αιφνιδίασε καθώς ανακοίνωσε ότι παντρεύτηκε την σύντροφό του, στρατηγό Σουτίντα Βατζιραλόνγκορν και την έκανε βασίλισσα.

 

Τα βίντεο από το γάμο μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια της Ταϊλάνδης αργά την Τετάρτη, δείχνοντας και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και συμβούλους του παλατιού να είναι στην τελετή.

 

Ο βασιλιάς εμφανίζεται να ρίχνει ιερό νερό στο κεφάλι της βασίλισσας η οποία είναι πεσμένη στα πόδια του και το ζευγάρι υπογράφει έπειτα το επίσημο σύμφωνο γάμου.

 

Φωτογραφία από την τελετή του γάμου του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν με την στρατηγό Σουτίντα Βατζιραλόνγκορν
Φωτογραφία από την τελετή του γάμου του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν με την στρατηγό Σουτίντα Βατζιραλόνγκορν

 

 

 

Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε έγινε ο γάμος του 66χρονου βασιλιά με τη 40χρονη πρώην αεροσυνοδό στην οποία τα τελευταία χρόνια είχε ανατεθεί η διοίκηση της προσωπικής φρουράς του Βατζιραλόνγκορν, όταν ακόμη ήταν πρίγκιπας διάδοχος.

 

Οι τελετές της επίσημης στέψης του Μάχα Βατζιραλόνγκορν, που είναι επίσης γνωστός με τον επίσημο τίτλο "βασιλιάς Ράμα Ι'", έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Μαΐου, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Μπουμίμπολ Αντουλιαντέι, ο οποίος κυβέρνησε επί 70 χρόνια.

 

 

 

 

 

Ορισμένοι αναλυτές και ξένα μέσα ενημέρωσης είκαζαν ότι η Σουτίντα είχε ερωτική σχέση με τον βασιλιά, όμως το παλάτι ουδέποτε παραδέχτηκε ότι υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ τους.

 

Ο βασιλιάς την προήγαγε στον βαθμό του στρατηγού τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ της απένειμε και τον βασιλικό τίτλο "Τανμπουγίνγκ", που είναι αντίστοιχος της Λαίδης.

 

Η Σουτίντα είναι η τέταρτη σύζυγος του βασιλιά. Με την τρίτη, τη Σριράσμι, την οποία είχε παντρευτεί κρυφά το 2001, χώρισε το 2014.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr