ΗΠΑ: Σάλος για τη δήλωση του Τραμπ ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν καρκίνο

ΗΠΑ: Σάλος για τη δήλωση του Τραμπ ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν καρκίνο Facebook Twitter
EPA
2

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεση του στις ανεμογεννήτριες, αλλά αυτή τη βδομάδα άφησε να εννοηθεί πως ο θόρυβός τους ενδέχεται να προκαλεί καρκίνο, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων. 


Σήμερα ήταν η σειρά της Νάνσι Πελόζι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων να επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Πρόκειται για ανόητες δηλώσεις» είπε η Δημοκρατική πολιτικός, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό που απέδωσε πρώτος ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη, σε ομιλία του στο ετήσιο δείπνο των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και βουλευτών, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αιολικής ενέργειας.


«Λένε ότι ο θόρυβος (από τις ανεμογεννήτριες) προκαλεί καρκίνο», είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, αν και δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να πιστοποιεί τα λεγόμενά του.


Εδώ και πολλές εβδομάδες ο Τραμπ, ένθερμος υποστηρικτής της ενέργειας που παράγεται από τον άνθρακα, πολλαπλασιάζει τα χλευαστικά ανέκδοτα εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. «Αγάπη μου, θέλω να δω τηλεόραση – Λυπάμαι, δεν φυσάει», είπε την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν, προκαλώντας τα γέλια του κοινού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ηταν που ηταν καμμενο, το εκαψε τελειως ο Τραμπ... Ο ηχος (!!) απο τις ανεμογεννήτριες προκαλει καρκινο τι αλλο θα ακουσουμε. Μηπως εχει να μας πει κατι αντιστοιχο για τις αλλες πηγες ενεργειας; Πχ ορυκτα καυσιμα και πετρελαιο που θελει με τοση ορεξη να επιβαλλει;
δυστυχώς,καθόλου καμένος... είναι πολύ έξυπνος και ξέρει ακριβώς τι λέει και σε ποιον. πληρώνεται από τη βιομηχανία πετρελαίου και άνθρακα για να πει αυτά τα πράγματα και να κρατήσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους στο σκοτάδι ,,, η αλλαγή θα βλάψει οικονομικά το λόμπι και θα κάνουν ό, τι μπορούν για να κρατήσουν τα πράγματα όπως είναι!