Μπαγκλαντές: Η αστυνομία συνέλαβε δύο ιδιοκτήτες του καμένου πύργου

Μπαγκλαντές: Η αστυνομία συνέλαβε δύο ιδιοκτήτες του καμένου πύργου Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η αστυνομία του Μπαγκλαντές συνέλαβε δύο από τους ιδιοκτήτες του πολυώροφου κτιρίου που κάηκε την Πέμπτη στη Ντάκα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 70. 

Ο πύργος FR στέγαζε κυρίως γραφεία επιχειρήσεων στους 22 ορόφους του και η φωτιά που ξεκίνησε από τον 7ο όροφο έκαιγε για πολλές ώρες, εγκλωβίζοντας εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, άνθρωποι βούτηξαν πανικόβλητοι στο κενό και άλλοι χρησιμοποιούσαν τα καλώδια για να κατέβουν από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο πύργος στην πολυσύχναστη, εμπορική οδό Banani δεν διέθετε προστατευόμενα κλιμακοστάσια, όπως αυτά που προβλέπει ο υποχρεωτικός αντιπυρικός σχεδιασμός και οι τελευταίοι όροφοι ήταν παράνομα κατασκευασμένοι. 

Με δεδομένες τις κακοτεχνίες και τις προφανείς παραβάσεις, οι αρχές συνέλαβαν τους ιδιοκτήτες που αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι και με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον Tasvir-ul-Islam, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Quasem Drycells Ltd στην οποία ανήκουν οι τρεις τελευταίοι, παράνομα κατασκευασμένοι όροφοι και τον Smhi Faruque, ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο οποίο χτίστηκε το κτιριακό συγκρότημα. 

Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν δήλωσαν στα ΜΜΕ πως το κτίριο δεν διέθετε το απαραίτητο σύστημα πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας, και οι ιδιοκτήτες είχαν παραλείψει να το τοποθετήσουν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και οδηγίες από τις ελεγκτικές αρχές. 

Τον περασμένο μήνα, μια φωτιά στο ιστορικό κομμάτι της Ντάκα, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με ιστορία 400 ετών, κατέκαψε σπίτια, μαγαζιά, αποθήκες και διαμερίσματα, σκοτώνοντας 67 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ