Μπαγκλαντές: 17 νεκροί από την πυρκαγιά σε κτίριο - Έπεφταν στο κενό για να γλιτώσουν

Μπαγκλαντές: 17 νεκροί από την πυρκαγιά σε κτίριο - Έπεφταν στο κενό για να γλιτώσουν Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που σημειώθηκε σε πολυώροφο κτίριο γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε αξιωματούχος των διασωστών.

«Ο απολογισμός ανέβηκε στους 17 νεκρούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουρσίντ Αλάμ προσθέτοντας πως είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς. To κτίριο έχει 19 ορόφους. 

Οι συνθήκες που κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ήταν δραματικές με ανθρώπους να πέφτουν στο κενό προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες ή να χρησιμοιούν καλώδια για να κατέβουν από τους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου. 

 

Παράλληλα, πολλοί από τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα γραφεία τους ή στην οροφή του κτιρίου «FR Tower» κουνούσαν με απόγνωση τα χέρια τους ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ περαστικοί στεκόντουσαν έξω από το κτήριο και προσεύχονταν.

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου FR Tower.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Μπαγκλαντές: 17 νεκροί από την πυρκαγιά σε κτίριο - Έπεφταν στο κενό για να γλιτώσουν Facebook Twitter
EPA
Μπαγκλαντές: 17 νεκροί από την πυρκαγιά σε κτίριο - Έπεφταν στο κενό για να γλιτώσουν Facebook Twitter
EPA

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM