Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που σημειώθηκε σε πολυώροφο κτίριο γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε αξιωματούχος των διασωστών.

 

«Ο απολογισμός ανέβηκε στους 17 νεκρούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουρσίντ Αλάμ προσθέτοντας πως είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς. To κτίριο έχει 19 ορόφους. 

 

 

 

Οι συνθήκες που κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ήταν δραματικές με ανθρώπους να πέφτουν στο κενό προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες ή να χρησιμοιούν καλώδια για να κατέβουν από τους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου. 

 

 

 

 

Παράλληλα, πολλοί από τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα γραφεία τους ή στην οροφή του κτιρίου «FR Tower» κουνούσαν με απόγνωση τα χέρια τους ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ περαστικοί στεκόντουσαν έξω από το κτήριο και προσεύχονταν.

 

 

 

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου FR Tower.

 

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

 

EPA
EPA

 

EPA
EPA

 

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.