ΤΩΡΑ!

Για το Νόμπελ Ειρήνης προτάθηκε η έφηβη ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ

Για το Νόμπελ Ειρήνης προτάθηκε η έφηβη ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ Facebook Twitter
EPA
0

Για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 προτάθηκε η Σουηδέζα έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία εμπνεύστηκε την «σχολική απεργία για το κλίμα».

Η υποψηφιότητά της έγινε γνωστή την Πέμπτη Νορβηγό βουλευτή, έναν από τους τρεις που την πρότειναν για το βραβείο.

«Προτείναμε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ διότι η κλιματική αλλαγή, αν δεν περιοριστεί, θα είναι στο μέλλον η βασική αιτία πολέμων, συγκρούσεων και εισροής μεταναστών», δήλωσε ο Φρέντι Αντρέ Έβστεγκορντ.

«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκίνησε ένα μαζικό κίνημα στο οποίο βλέπω μάλλον τη βασικότερη συνεισφορά στην ειρήνη», πρόσθεσε.

Η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια έχει αναχθεί σε σύμβολο της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής καλώντας τους μαθητές σε μια «παγκόσμια σχολική απεργία» κάθε Παρασκευή με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

«Είναι προφανώς τιμή και πολύ ευχάριστο που με πρότειναν για ένα τόσο μεγάλο βραβείο», αντέδρασε η ίδια μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet. «Είναι απίστευτο και λίγο περίεργο», πρόσθεσε.

Η Τούνμπεργκ προτάθηκε από τρεις βουλευτές της Σοσιαλιστικής Αριστεράς πριν την τελική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων για το βραβείο που ήταν η 31η Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι η υποψηφιότητά της για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, το οποίο θα δοθεί στις 11 Οκτωβρίου, είναι έγκυρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Διεθνή / New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Αν υπάρχει ένα κυρίαρχο μάθημα από τις αμερικανικές εξωτερικές υποθέσεις του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι η προσπάθεια εκδίωξης ακόμη και του πιο αξιοθρήνητου καθεστώτος μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα
THE LIFO TEAM