Η Ρωσία απαγόρευσε τα smartphones στους στρατιώτες

Η Ρωσία απαγόρευσε τα smartphones στους στρατιώτες Facebook Twitter
0

Το Κοινοβούλιο της Ρωσίας ψήφισε να απαγορευτεί στους στρατιώτες η χρήση smartphones εν ώρα καθήκοντος, μετά τις ανησυχίες σχετικά με τον ρόλο των social media σε θέματα εθνικής ασφαλείας. 

Το νομοσχέδιο απαγορεύει στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τηλέφωνο έχει την δυνατότητα να τραβάει φωτογραφίες, να βιντεοσκοπεί και να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ. 

Επίσης οι στρατιώτες απαγορεύεται να γράφουν σχετικά με τον στρατό ή να μιλούν σε δημοσιογράφους. 

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν περισσότεροι από 400 βουλευτές σε σύνολο 450 του ρωσικού κοινοβουλίου. 

Η χρήση κινητών τηλεφώνων με βασικές λειτουργίες κλήσεις και ανταλλαγής μηνυμάτων θα συνεχίσει να επιτρέπεται, αλλά τάμπλετ και λάπτοπ υπόκεινται στις απαγορεύσεις του νέου νόμου. 

Στοιχεία από λογαριασμούς social media στρατιωτών έχουν επιτρέψει πολλές φορές σε σάιτ όπως το Bellingcat να αποκαλύψουν την μυστική στρατιωτική δραστηριότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ενίοτε την στιγμή που ήταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις. 

Το νομοσχέδιο πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Άνω Βουλή πριν επικυρωθεί από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ρώσοι αξιωματούχοι εξήγησαν πως η κίνηση ήταν αναγκαία για την προστασία στρατιωτικών πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες. 

Από το 2017 η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πολλές φορές τους στρατιώτες της να μην μοιράζονται πληροφορίες τους στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των selfies. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM