Πέντε νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε εταιρεία στο Ιλινόι

Πέντε νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε εταιρεία στο Ιλινόι Facebook Twitter
EPA
0

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμή τραυματίστηκαν, την Παρασκευή, από την ένοπλη επίθεση ενός άνδρα, σε βιομηχανικό συγκρότημα του Ιλινόι

Δράστης είναι ο 45χρονος που Γκάρι Μάρτιν, που εισέβαλε σε κτίριο αποθήκης, σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα στα δυτικά προάστια του Σικάγο και άνοιξε πυρ. 

Ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο δράστης συνελήφθη, σήμερα οι αρχές διευκρίνισαν πως ο 45χρονος έπεσε τελικά νεκρός, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αστυνομικές δυνάμεις. 

«Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνουμε τον θάνατο πέντε ανθρώπων», δήλωσε η Κρίστεν Ζίμαν, αρχηγός της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το κίνητρο της επίθεσης.

Όλοι οι τραυματίες είναι αστυνομικοί που επιχείρησαν να εξουδετερώσουν τον Μάρτιν. 

Ένα βίντεο που προβλήθηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα να έχουν περικυκλώσει το κτίριο της εταιρείας Henry Pratt Company.

Αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο CNN ότι είδε τον ένοπλο, ο οποίος ήταν παλιός συνάδελφός του, να τρέχει σε έναν διάδρομο της κατασκευαστικής εταιρείας, κρατώντας ένα πιστόλι.

Άγνωστη παραμένει η κατάσταση της υγείας των τραυματιών ενώ κανένα από τα θύματα δεν έχει, για την ώρα, ταυτοποιηθεί. 


Η μητέρα του Μάρτιν ανέφερε στις αρχές ότι ο γιος της είχε απολυθεί πριν από δύο εβδομάδες και βρισκόταν σε «αγχώδη κατάσταση» λίγο πριν την επίθεση, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Με πληροφορίες από CNN και Chicago Sun-Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ