Παραιτήθηκε ο  επικεφαλής συνήγορος του πρώην προέδρου της Nissan Καρλος Γκοσν,  Μοτονάρι Οτσούρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του.

 

Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη έρχεται  τρεις μήνες μετά τις κατηγορίες οικονομικών ατασθαλιών σε βάρος του ανθρώπου που κάποτε θεωρήθηκε ο σωτήρας της Nissan.

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία του Οτσούρου δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση για την ξαφνική αυτή παραίτηση.Συνεργάτες του επιβεβαίωσαν την παραίτηση χωρίς όμως να δίνουν κάποια εξήγηση.

 

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παραιτήθηκε και δεύτερο μέλος της ομάδας συνηγόρων του Γκοσν, που επίσης εργαζόταν για το γραφείο του Οτσούρου.

 

 

Όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Sankei, ο Γκοσν έχει ήδη προσλάβει τον αντικαταστάτη του Οτσούρου.

 

Ο Γκοσν τελεί υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου και βαρύνεται με τρεις κατηγορίες για απιστία και υποβολή εσφαλμένων στοιχείων για τα εισοδήματά του από μισθούς.

 

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες ενώ δήλωσε στην εφημερίδα Nikkei ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan που ήταν αντίθετα στα σχέδιά του για στενότερους δεσμούς με την αυτοκινητοβιομηχανία Renault εξύφαναν συνωμοσία με στόχο την απομάκρυνσή του.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr