Υπό κράτηση ο πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν που είχε επιτεθεί σε διαδηλωτές

Υπό κράτηση ο πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν που είχε επιτεθεί σε διαδηλωτές Facebook Twitter
EPA
0

Υπό κράτηση τέθηκε σήμερα ο πρώην σωματοφύλακας του Εμανουέλ Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά (που διώκεται ήδη για βιαιοπραγία εναντίον διαδηλωτών) στο πλαίσιο της έρευνας για την αμφιλεγόμενη χρήση των διπλωματικών διαβατηρίων του.

Ο Μπεναλά, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολιτικής θύελλας το καλοκαίρι, αφού αναγνωρίστηκε, σε βίντεο, να επιτίθεται και να ξυλοκοπά διαδηλωτές στο Παρίσι, την Πρωτομαγιά, ενώ βρισκόταν στο πλευρό των δυνάμεων επιβολής της τάξης με την ιδιότητα του «παρατηρητή».

Η υπόθεση αναζωπυρώθηκε τον Δεκέμβριο, μετά τις πληροφορίες του Mediapart, ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά χρησιμοποιούσε τα διπλωματικά διαβατήριά του μετά την απόλυσή του, με αποτέλεσμα οι αρχές να ανοίξουν νέον φάκελο σε βάρος του.

Ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας, που ερευνά την υπόθεση, ο διευθυντής του γραφείου του Εμανουέλ Μακρόν Πατρίκ Στρζοντά αποκάλυψε χθες ότι ο Μπεναλά χρησιμοποίησε «περίπου φορές» τα διπλωματικά διαβατήριά του αφότου απολύθηκε, από τις αρχές Αυγούστου έως το τέλος του έτους.

Ο Στρζοντά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο Μπεναλά ήταν κάτοχος δύο υπηρεσιακών διαβατηρίων, το πρώτο το πήρε το 2016, «πολύ πριν» από την άφιξή του στο Ελιζέ, το δεύτερο την 28η Ιουνίου του 2018. Και τα δύο έληγαν την 31η Ιούλιου του 2018.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αίτημα για το δεύτερο διαβατήριο είχε υποβληθεί από τον Μπεναλά στο υπουργείο Εσωτερικών, μέσω μιας επιστολής του επικεφαλής του γραφείου του Μακρόν, η οποία ήταν δακτυλογραφημένη, χωρίς να φέρει καμία υπογραφή.

Ξεκάθαρα, «υποψιαζόμαστε μια πλαστογράφηση από τον Μπεναλά» επιβεβαίωσε ο Στρζοντά.

Οι δηλώσεις του Γάλλου αξιωματούχου αντικρούουν εκείνες του Αλεξάντρ Μπεναλά, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του την 19η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις οποίες είχε αφήσει στο γραφείο του στο Ελιζέ τα διπλωματικά διαβατήρια μετά την απόλυσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM