Μεξικό: Ηθοποιός διεκδικεί 60 εκατ. δολάρια για σύνδεσή της με τον Ελ Τσάπο

Μεξικό: Ηθοποιός διεκδικεί 60 εκατ. δολάρια για σύνδεσή της με τον Ελ Τσάπο Facebook Twitter
EPA
0

Η Μεξικανή ηθοποιός Κέιτ ντελ Καστίγιο δήλωσε ότι μήνυσε πρώην αξιωματούχους του Μεξικού για ηθικές και υλικές ζημίες, λόγω «πολιτικής δίωξης» που υπέστη.

Οι μεξικανικές αρχές έθεσαν υπό έρευνα την ηθοποιό μετά τη μυστική συνάντηση που είχε κανονίσει για τον Σον Πεν και τον διαβόητο βαρόνο ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν το 2015.

Αν και δεν κατηγορήθηκε ποτέ, ισχυρίζεται ότι οι εισαγγελείς επέτρεψαν τη διαρροή πληροφοριών που έπληξαν τη φήμη της και τώρα διεκδικεί αποζημίωση ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ντελ Καστίγιο μεσολάβησε για τη συνάντηση στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ελ Τσάπο, αλλά πλέον δεν σχεδιάζει να συνεχίσει το εγχείρημα, όπως λέει. Η ίδια δεν έχει πλέον επαφή με τον Πεν και πιστεύει ότι ο ηθοποιός την πρόδωσε.

«Ο Σον Πεν προφανώς βοήθησε στον εντοπισμό και την κράτηση», του Γκουσμάν που τώρα δικάζεται στη  Νέα Υόρκη, εκτίμησε η ίδια. «Δεν ήξερα για αυτή την κατάσταση και για αυτό πάντα αναφέρομαι σε αυτή ως προδοσία», είπε σε συνέντευξη τύπου στο Μεξικό. 

«Συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα γιατί δεν με προστάτεψε και ρίσκαρε τη ζωή μου», είπε η Ντελ Καστίγιο που άφησε να εννοηθεί πως θα κλώτσαγε τον Αμερικανό ηθοποιό στα γεννητικά όργανα. 

Η Ντελ Καστίγιο κατηγορεί εισαγγελείς της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο για τη διαρροή πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες, είτε συνδεόταν με το εμπόριο ναρκωτικών, είτε διατηρούσε δεσμό με τον Γκουσμάν, κάτι που θα κόστιζε την καριέρα της. 

Η ίδια παρέμεινε για αρκετά χρόνια μακριά από το σπίτι της στο Μεξικό φοβούμενη έρευνες αλλά επέστρεψε για να περάσει Χριστούγεννα με την οικογένειά της. 

«Ελπίζω όλα να πάνε πολύ καλά για τη κυβέρνηση του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.» Ο Ομπραδόρ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας την 1η Δεκεμβρίου. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM